Pasaulio merginų čempionatas vyks liepos 18-28 dienomis Klaipėdoje ir Panevėžyje. Lietuvos komanda varžysis Aukštaitijos sostinėje.

Ištraukti burtus padėjo Europos čempionė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Lietuvos rinktinės kapitonė Kristina Vengrytė.

Burtų traukimo ceremoniją viename sostinės viešbučių stebėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) sporto direktorius Lubomiras Kotleba, Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas ir kiti svečiai.

Renginio metu taip pat pristatytas čempionato logotipas.

„Labai malonu, kad aš jau antrus metus dalyvauju pasaulio čempionatų burtų traukimo ceremonijose, kurios vyksta Lietuvoje (pernai Lietuvoje surengtos 17-mečių vaikinų pirmenybės - DELFI). Merginų krepšiniui pastaruoju metu pasaulyje skiriama daug dėmesio, ir tai įrodo plati čempionato dalyvių geografija. LKF taip pat stengiasi vystyti moterų krepšinį, ir neabejoju, kad dar vienu šio proceso impulsu taps šios pirmenybės“, - kalbėjo A. Sabonis.

„Visi nori žaisti, bet niekas nenori organizuoti. Todėl asmeniškai ir FIBA prezidento bei generalinio sekretoriaus vardu noriu padėkoti lietuviams, kurie sutiko surengti šį čempionatą. Lietuva - maža, bet puiki šalis. Manau, kad atsižvelgus į gyventojų skaičių, Lietuva yra sėkmingiausia krepšinio šalis istorijoje“, - pirmenybių šeimininkus liaupsino L. Kotleba.

Burtais patenkinti, bet žadėti apdovanojimų nedrįsta

Lietuvos atstovai palankiai įvertino pirmenybių burtus, lėmusius šeimininkių rinktinei D grupę.

„Grupė atrodo gerai, o žaidžiant Lietuvoje visada norisi pasirodyti gerai. Bet sunku ką nors prognozuoti, trenerė turbūt geriau žino mūsų galimybes“, - svarstė A. Sabonis.

Tuo tarpu ekipos vyriausioji trenerė D. Velišajeva nenorėjo garsiai prisikalbėti apie komandos tikslus ir atkreipė dėmesį į faktą, jog Lietuvos ekipa bus jaunesnė už kitas čempionato dalyves.

„Burtai neblogi, iš pogrupio turėtume išeiti. Gerai ar blogai jau pradžioje žaisti su amerikietėmis? Žinote, yra ir kitų labai gerų komandų, pavyzdžiui, Ispanija, Brazilija, Australija. Pažiūrėsime. Sieksime pačių geriausių rezultatų, bet nenoriu dabar kalbėti apie medalius. Mūsų ekipoje ne visos žaidėjos bus 19-metės – daugumai krepšininkių bus po 18, 17 metų. Komanda bus kiek jaunesnė nei galėtų, bet manau, kad kautis galėsime“, - samprotavo specialistė.

Rinktinės pagrindą sudarys Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) nuo šio sezono rungtyniaujančios Vilniaus „Jaunųjų talentų“ ekipos žaidėjos. Ruošti komandą D. Velišajevai padės jos vyras, nacionalinę moterų rinktinę treniruojantis Algirdas Paulauskas.

Čempionato pirmo etapo grupės

A grupė

Rusija, Serbija, Brazilija, Pietų Korėja

B grupė

Australija, Ispanija, Argentina, Japonija

C grupė

Prancūzija, Olandija, Kanada, Senegalas

D grupė

JAV, Lietuva, Kinija, Malis

Pasaulio merginų U19 krepšinio čempionato logotipas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)