„Komandai reikėjo šviežio kraujo“, – permainų priežastis sporto portalui SportIN.lt antradienį aiškino klubo direktorius Martynas Purlys.

„Lietuvos rytas“ skaudžiai pralaimėjo paskutines trejas rungtynes ir užima vos ketvirtą vietą Lietuvos krepšinio lygoje (4 pergalės ir 2 pralaimėjimai) bei šeštą – VTB Vieningos lygos B grupėje (5-6). Prieš mėnesį klubas baigė kovas Eurolygoje.

Neramina M.Palacio sportinė forma

„Tikimės, kad M. Palacio bus autoritetas ir aikštelėje, ir už jos ribų. Matėme, kad komandai trūko būtent tokio žmogaus – tikro įžaidėjo“, – teigė M. Purlys.

Jis vylėsi, jog 34-erių 193 cm ūgio M. Palacio su „Lietuvos ryto“ apranga debiutuos jau sekmadienį (sausio 20 d.) Vilniuje vyksiančiame mače prieš grėsmingą Kazanės „Uniks“ ekipą iš Rusijos.

Belizo pilietis yra rungtyniavęs ne viename NBA klube – Memfio „Grizzlies“, Bostono „Celtics“, Fynikso „Suns“, Klivlando „Cavaliers“, Toronto „Raptors“ ir Jutos „Jazz“, o Europoje puikiai pažįstamas iš sezonų, kai su Belgrado „Partizan“ ir Vitorijos „Caja Laboral“ kovojo Eurolygoje.

Šį sezoną M. Palacio pradėjo Izraelio Hercilijos „Bnei HaSharon“ ekipoje, tačiau buvo atleistas.

„Puikiai žinome, koks geras krepšininkas jis buvo, tačiau dabartinė jo sportinė forma mums kėlė didžiausią klaustuką. Visgi žaidžiame nedaug rungtynių, todėl jis turės pakankamai laiko treniruotėse įsibėgėti ir priprasti prie komandos“, – tęsė M. Purlys.

L.Radoševičius pats panoro išvykti

Sustiprinę įžaidėjo poziciją „Lietuvos ryto“ vadovai dabar suka galvas, kaip užkamšyti skyles po krepšiu. Kelio traumą patyręs Mindaugas Katelynas nežais pusantro mėnesio, o antradienį komandą paliko ir vienas lyderių L. Radoševičius.

Nuomos sąlygomis Vilniuje žaidęs 22-ejų metų 208 cm ūgio kroatas grįš į Milano „Emporio Armani“ klubą.

„Mūsų susitarimas su „Emporio Armani“ komanda dėl L. Radoševičiaus galiojo iki sezono pabaigos. Nenorėjome jo prarasti, tačiau pats žaidėjas panoro išvykti. Paskutines dvejas rungtynes jis sužaidė nelabai naudingai. Panašu, kad jo galvoje buvo nebe „Lietuvos ryto“ komanda. Nusprendėme žaidėjui netrukdyti“, – dėstė M. Purlys.

„Susiklostė tokia situacija, kad klube liko vos du dideli žmonės (Dejanas Ivanovas ir Predragas Samardžiskis, – SportIN.lt). Spragas kol kas bandys užkamšyti Artūras Jomantas ir Eimantas Bendžius, tačiau, be abejo, L. Radoševičiui pamainos bus ieškoma. Kur? Tarptautinėje rinkoje. Šiuo metu negaliu pasakyti, kaip greitai mums pavyks ją rasti“, – atviravo „Lietuvos ryto“ direktorius.

M. Purlys užsiminė, kad tai gali būti dar ne visos permainos.

„Permainų gali būti ir daugiau, tačiau plačiau kol kas nekomentuosiu“.