„Į „Panathinaikos“ atvykau dėl Ž. Obradovičiaus ir, kai jis paliko komandą, jaučiau, kad man taip pat neliko priežasties žaisti šioje ekipoje“, - sakė Š. Jasikevičius.

Interviu po Barselonos „Regal Barcelona“ klubo mačo su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa, gynėjas iš Lietuvos palygino žaidimą prieš „raudonuosius“, vilkint „Barca“ ir „Panathinaikos“ komandų marškinėlius.

„Jaučiuosi visai kitaip, prieš „Olympiakos“ ekipą žaisdamas su „Barca“, - teigė lietuvis. - Tai ne tas pats, kas būdavo žaidžiant už „Panathinaikos“ klubą, bet „Olympiakos“ komanda man nekelia neigiamų emocijų. Problema yra tame, kad aš myliu „Panathinaikos“. Aš ne toks, kokie yra graikai, kurie „Olympiakos“ klubo nekenčia labiau nei myli „Panathinaikos“ ekipą (juokiasi - red. past.).

Žinoma, puiku laimėti prieš „Olympiakos“ ekipą, tačiau aš to nesureikšminu. Tiesiog džiaugiuosi savo komandos pergale, nes TOP-16 etape reikia laimėti beveik visas namų rungtynes bei keletą dvikovų išvykoje“.

- Nors taip mylite „Panathinaikos“, tačiau ekipoje nelikote...

- Taip. Toks yra gyvenimas. Nepamirškite, kad aš taip myliu ir „Barca“ ekipą. Aš joje žaidžiau prieš 11-12 metų ir tai, ko gero, yra vienintelė ekipa, dėl kurios galėjau palikti „Panathinaikos“ klubą. Kai atsirado tokia galimybė, aš ja pasinaudojau. Gyvenimas tęsiasi. Vis tiek esu įsitikinęs, kad kada nors grįšiu į „Panathinaikos“ komandą.

- Manėte, kad Jums dar ne laikas imtis trenerio darbo...

- Taip, tai buvo dar ne laikas treniruoti komandą. Aš dar nenužudžiau savyje esančio krepšininko. Aš vis dar mėgaujuosi ėjimu į treniruotes, mėgaujuosi juntama kančia. Kol taip jaučiuosi, aš nesustosiu, nes tai yra pats geriausias darbas!

- Kiek metų visa tai truks?

- Nežinau. Po kiekvienų metų turi apsvarstyti, ar gali žaisti dar metus. Metai po metų būna tas pats ir artėjančią vasarą matysime, kaip bus.

- Kodėl pasirinkote „Regal Barcelona" vietoj „Panathinaikos"? Jūs esate žaidėjas, kuris niekuomet aikštėje nieko nebijojote. Nejau išsigandote pasikeitimų komandos sudėtyje ir vadovybėje?

- Mano pasirinkimas nelabai buvo susijęs su „Panathinaikos“ ekipa. Tiesiog jau ilgą laiką norėjau grįžti į „Barca“ klubą. Man labai patinka Barselona, joje jaučiuosi patogiai. Žinoma, aš mylėjau ir Atėnus - jie man jau kaip ir namai, tačiau jaučiau, kad man tai puiki galimybė vėl išgyventi viską, ką patyriau prieš 11 metų. Komandos situacija atrodė kiek stabilesnė ir į „Panathinaikos“ atvykau dėl Ž. Obradovičiaus. Kai jis paliko komandą, aš jaučiausi... Patys žinote, dėl ko atvykau. Taip pat buvo labai skaudu matyti, kad vaikinai pradėjo palikti komandą, nežinojau daugybės komandos draugų ir vienintelis žaidėjas, su kuriuo norėjau žaisti buvo Dimitris Diamantidis.

- Ar dar ir dabar sekate komandos žaidimą?

- Taip, žinoma.

- Manote, kad sezonas jiems bus sėkmingas?

- Ką reiškia žodis „sėkmingas“?

- Žinote, kad Graikijoje tai reiškia tapimą čempionais...

- Manau, kad tai įmanoma.

- Bet „Olympiakos" dabar turi pranašumą...

- Taip, jie turi pranašumą. Jie, laimėdami Graikijos čempionatą ir Eurolygą, nuo savo nugaros atsikratė milžiniškos beždžionės. Regis, jie turės ir namų aikštės pranašumą, kas yra svarbu. Tačiau svarbiausia laimėti bent vienerias rungtynes varžovų aikštėje. Tikiu, kad „Panathinaikos“ gali laimėti, jie vis dar tebeturi D. Diamantidį.

- Bet jis dažnai būna traumuotas. Ar manote, kad tai yra problema, jog jis kiekvienose rungtynėse turi žaisti po 30 minučių ir daugiau?

- Taip, bet jis nežaidžia vasarą, tad neturi pasiteisinimo. Kai mes rungtyniaujame vasarą, jis eina į paplūdimius (juokiasi - red. past.), tad jis gali žaisti ištisus metus.

- Nors ir atsisakėte pasiūlymo tapti „Panathinaikos" treneriu, ar matote save vieną dieną tampantį kitu „Panathinaikos" Ž. Obradovičiumi?

- Nežinau. Matysime. Aš vis dar mąstau, elgiuosi kaip žaidėjas ir mėgstu drabužinės atmosferą, esant su kitais vaikinais. Niekada negali žinoti, kas bus. Kai kurie žmonės mano, kad tai gali būti mano ateitimi, tačiau per anksti apie tai galvoti.

- Jūsų sūnus žais Kauno „Žalgiryje“ ar „Panathinaikos"?

- Abejose ekipose! Aš niekada nežaidžiau „Žalgiryje“, tačiau jis tikrai bus abejų ekipų aistruolis!

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)