Nors rungtynes geriau pradėjo merginos, tačiau kėlinio pabaigoje vyrų „Kažkur matytų“ komanda perėmė iniciatyvą. Antrame kėlinyje žaidimas vėl išsilygino, o jau antroje rungtynių dalyje „Kibirkšties-VIČI-IKI“ krepšininkės pradėjo dominuoti ir pasiekė užtikrintą pergalę. Vyrams nesisekė išlyginti rezultato ir vienu metu aikštėje būnant visiems rungtynių dalyviams.

„Tikėjomės rimtesnio vyrų pasipriešino, tačiau šventėme užtikrintą pergalę“, - šypsojosi „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos gynėja Greta Šniokaitė. - Smagu, kad antrus metus iš eilės galime puikiai pasilinksminti ir tuo pačiu padėti vaikams“.

Vyrams nepadėjo ir organizatorių suteiktos malonės. Po 5 taškus įvertinti politikos apžvalgininko Artūro Račo baudos metimai buvo netaiklūs, nepataikė ir nuo vidurio metęs pasaulio 1x1 ir 3x3 turnyro dalyvis Dainius Novickas.

Rungtynių pertraukėlių metų netrūko žaidimų ir atrakcijų žiūrovams, o didžiosios pertraukos metų „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos vadovas Rosvaldas Gorbačiovas ir „Kažkur matytų“ ekipos treneris Gedas Saročka vienam Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) vadovų Andriui Čerškui įteikė dovanas, kurios keliaus šios mokyklos vaikams. Abiejų komandų iniciatyva taip pat bus perkami sportiniai bateliai ir Vilniaus krepšinio mokyklos mergaitėms.

„Juk nėra nieko svarbesnio už vaikus. Todėl kartu su komandos draugais labai džiaugiamės dalyvavę tokiame gražiame renginyje ir bent kažkiek prisidėję prie jų norų ir siekių įgyvendinimo“, - teigė buvęs krepšinio teisėjas ir LNK televizijos veidas Tomas Langvinis. - Manau, kad renginys praėjo puikiai ir ateityje mes dar turėsime progą ne tik atsirevanšuoti merginoms, bet ir dar labiau prisidėti prie geresnės vaikų kasdienybės. Manau, kad šventės neapkartino net ir mano pro šalį skrieję visi 8 metimai“.

„Šis renginys turi kelias prasmes. Norėjome sukurti šventė merginoms. Taip pat galėjome linksmai padėkoti mūsų aistruoliams, kurie mus palaiko rimtuose mūšiuose. Ir, žinoma, džiaugiamės galėdami prisidėti prie to, kad kažkuriam vaikui padarysime gerą darbą“, - po rungtynių kalbėjo „Kibirkšties-VIČI-IKI“ direktorius R. Gorbačiovas.

Šiose rungtynėse pirmą kartą šį sezoną „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandoje debiutavo traumas besigydžiusios Eglė Šniokaitė ir Indrė Dudėnaitė. Po kelių savaičių pertraukos vėl rungtyniauti galėjo ir vidurio puolėja Lina Pikčiutė. Merginos aikštėje kautis padėjo ir ekipos fizinio parengimo treneris Martas Skrabulis.

„Kažkur matytų“ komandai atstovavo Londono olimpiados prizininkas imtynininkas Aleksandras Kazakevičius, televizijos laidų vedėjas Giedrius Masalskis, buvęs krepšininkas ir šokių projekto „Šok su manimi“ dalyvis Matas Niparavičius, pasaulio 1×1 krepšinio turnyro dalyvis D. Novickas, filmo „Mes už… Lietuvą“ režisierius Andrius Lekavičius, choro „Bel Canto“ narys Aurimas Maldūnas, buvęs krepšinio teisėjas ir LNK televizijos sporto žurnalistas T. Langvinis, „Humoro klubo“ komikas Paulius Ambrazevičius, buvęs televizijos ir radijo laidų vedėjas G. Saročka, sporto žurnalistai Gediminas Žygelis, Aurimas Tamulionis ir Julius Bliūdžius, politikos apžvalgininkas A. Račas, verslininkas Artūras Taicas, pokerio žaidėjas Jonas Mikelkevičius ir fotografas Augustas Četkauskas.

„Renginys labai įdomus ir netradicinis. Manau, tiek mūsų komandai, tiek „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandai, tiek žiūrovams tikrai buvo į ką pažiūrėti ir iš ko pasijuokti“, -pasakojo M. Niparavičius. - Panašu, kad šitos rungtynės jau tampa gera tradicija, tad belieka tikėtis, kad ateityje susidomėjimas jomis tik didės ir mums pavyks surinkti dar daugiau lėšų. Todėl būtinai bandysime pajungti kuo daugiau žmonių, jog prisidėtų prie šios tradicijos ir būtinai ją pratęsime kitais metais“.

Prieš metus vykusiose rungtynėse „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda taip pat šventė pergalę rezultatu - 87:78.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)