Pirmosiose A grupės rungtynėse Tomo Masiulio auklėtiniai penktadienį 82:75 (37:36) įveikė Rygos krepšinio akademijos bendraamžius.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė Tomas Dimša - 16 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

Antrąsias A grupės turnyro rungtynes jaunieji žalgiriečiai penktadienį vakare žais su šeimininke - Den Bošo "Eiffel Towers" komanda.

Pirmajame B grupės mače Belgrado (Serbija) dvidešimtmečių rinktinė 86:101 pralaimėjo "BMS Basket" ekipai iš Danijos.

B grupėje taip pat rungtyniaus "Canarias Basketball Academy" (Ispanija) krepšininkai.

Į pusfinalį pateks po dvi geriausias grupių komandas.

Jaunieji žalgiriečiai į turnyrą pakviesti išskirtinėmis teisėmis. Turnyro organizatoriai pasirūpino ne tik komandos apgyvendinimu, bet ir lėktuvo bilietais. Tai - retas atvejis tarp Europoje organizuojamų jaunimo turnyrų.

Į turnyrą Olandijoje išvyko dešimt krepšininkų, atstovaujančių "Žalgiris-2" ekipai Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ir iš Panevėžio "Lietkabelio" pasikviestas septyniolikmetis Lukas Aukštikalnis. Iš pagrindinės "Žalgirio" dublerių sudėties šiuo metu rungtyniauti negali Justas Tamulis, kuris yra patyręs čiurnos traumą ir prieš pat kelionę susirgęs Artūras Gudaitis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją