Kartu su Tomo Masiulio auklėtiniais A grupėje rungtyniaus šeimininkų „Eiffel Towers“ komanda ir Rygos krepšinio akademijos jaunimas. B grupėje žais Belgrado dvidešimtmečių rinktinė, „Canarias Basketball Academy“ krepšininkai ir „BMS Basket“ ekipa iš Danijos.

„Varžovų beveik nepažįstame. Rygos ir Gran Kanarijos komandas matėme praėjusiais metais Kaune surengtame Eurolygos atrankos turnyre, bet turbūt tik nuvykus į Olandiją, pamatysime, kokias sudėtis turės varžovai. Nepaisant visko, vykstame su tikslu gerai pasirodyti ir patobulėti“, - prieš kelionę teigė „Žalgirio“ jaunimo komandos vyr. treneris Tomas Masiulis.

Jaunieji žalgiriečiai į turnyrą pakviesti išskirtinėmis teisėmis. Turnyro organizatoriai pasirūpino ne tik komandos apgyvendinimu, bet ir lėktuvo bilietais. Tai – retas atvejis tarp Europoje organizuojamų jaunimo turnyrų.

Į turnyrą Olandijoje išvyko dešimt krepšininkų, atstovaujančių „Žalgiris-2“ ekipai Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), ir iš Panevėžio „Lietkabelio“ pasikviestas septyniolikmetis Lukas Aukštikalnis. Iš pagrindinės „Žalgirio“ dublerių sudėties šiuo metu rungtyniauti negali Justas Tamulis, kuris yra patyręs gana sunkią čiurnos traumą, ir prieš pat kelionę susirgęs Artūras Gudaitis.

Žalgiriečiai abi grupės rungtynes sužais gruodžio 28 d. Patekus tarp dviejų geriausių pogrupio komandų, kitą dieną kauniečių lauktų pusfinalio dvikova. Sekmadienį, gruodžio 30 d., bus žaidžiami finaliniai susitikimai. Turnyro organizatoriai taip pat surengs ir trenerių seminarą.

Oficialus turnyro puslapis – http://www.rinusdejong.com/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)