Rungtynes pradėjo jauniausias „Žalgirio“ penketas – Adas Juškevičius, Vytenis Lipkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Mario Delašas ir Jeffas Foote‘as. Taškų sąskaitą tolimu metimu atidarė V.Lipkevičius, o po to žalgiriečiai dominavo po krepšiu.

Net po kelis kartus kartodamas metimus M.Kuzminskas surinko 8 taškus, M.Delašas pridėjo dvitaškį ir „Žalgiris“ pirmavo 14:6. Nepaisant J.Foote‘o ir A.Juškevičiaus puolime atsikovotų kamuolių ir lengvų taškų, „LSU-Baltai“ sugebėjo priartėti 14:18.

Tai tik privertė dar labiau sustiprinti žalgiriečių darbą gynyboje, o puolime jie pelnė 12 taškų be atsako: 2 tritaškius pataikė Rimantas Kaukėnas, po du taškus pridėjo V.Lipkevičius, M.Delašas ir Oliveris Lafayette‘as – 30:14. Taikliu metimu vos minant trijų taškų liniją pirmąjį kėlinį baigė Kšištofas Lavrinovičius – 32:16.

Antrojo kėlinio pradžioje „LSU-Baltai“ pelnė 5 taškus iš eilės, bet ilgesnio spurto surengti neįstengė. Po Tremmello Dardeno perdavimo įdėjo M.Kuzminskas, vėliau dar vieną jo dėjimą varžovai nutraukė pražanga, K.Lavrinovičius įmetė pats ir po to perdavė kamuolį T.Dardeno dėjimui – 39:21. Skirtumas ir toliau augo, kai R.Kaukėnas pataikė savo trečiąjį tritaškį bei 7 taškus iš eilės pelnė Ibrahimas Jaaberas, dar ir perėmęs trečiąjį kamuolį bei perdavęs jį J.Foote‘o dėjimui – 51:30.

Iki didžiosios pertraukos „Žalgirio“ pranašumą padidino 5 taškus surinkęs A.Juškevičius bei po dvitaškį pridėję V.Lipkevičius ir J.Foote‘as – 60:32.

Kaip ir per prieš tai buvusius du kėlinius, prasidėjus trečiajam žalgiriečių gynyba kiek šlubavo, bet puolimas buvo ko ne idealus.

M.Delašas pataisė netaiklų metimą, V.Lipkevičius pelnė 5 taškus iš eilės, tritaškį iš kampo įmetė M.Kuzminskas, o į aikštę grįžę K.Lavrinovičius ir R.Kaukėnas padidino persvarą iki 33 taškų – 74:41. Tuomet „LSU-Baltai“ laimėjo atkarpą 8:2, tačiau žalgiriečių stabtelėjimas netruko ilgai.

Prie prieš tai įmesto dvitaškio K.Lavrinovičius pridėjo taiklias baudas, perėmęs kamuolį M.Kuzminskas reidą po krepšiu užbaigė su pražanga, o sulaukęs perdavimo iš Kšištofo savo tryliktąjį tašką pelnė R.Kaukėnas – 83:49. Trečiojo kėlinio pabaigoje M.Kuzminskas ir K.Lavrinovičius dar įmetė ir baudas – 86:51.

Paskutiniajame ketvirtyje žalgiriečių puolimo mašina veikė be priekaištų. Iš pradžių tritaškiu ir dėjimu pasižymėjo K.Lavrinovičius, po dar vieno perimto kamuolio I.Jaaberas įmetė su pražanga, dar po du taškus pelnė J.Foote‘as bei I.Jaaberas ir „Žalgiris“ priartėjo prie šimtojo taško – 98:56. Jį po V.Lipkevičiaus perdavimo pelnė J.Foote‘as. „Žalgiris“ ir toliau nesustojo: du kartus įspūdingai įdėjo M.Kuzminskas, V.Lipkevičius pridėjo 4 taškus, I.Jaaberas – du baudos metimus.

J.Foote‘o dėjimui kamuolį perdavęs M.Delašas tapo dešimtuoju žalgiriečiu atlikusiu rezultatyvų perdavimą. Po to dar po du taškus pelnė M.Kuzminskas, tas pats M.Delašas, J.Foote‘as ir A.Juškevičius. Galutinis rezultatas – 121:71 „Žalgirio“ naudai.

„LSU-Baltai“: Š.Vingelis 11, S.Beniušis ir T.Tamošiūnas po 10, A.Sakalauskas ir A.Vasiliauskas po 8.

„Žalgiris“: M.Kuzminskas 25, V.Lipkevičius ir K.Lavrinovičius po 16, J.Foote‘as 15, I.Jaaberas 14, R.Kaukėnas 13, A.Juškevičius 10.

„LSU-Baltų“ vyr. treneris Darius Dikčius: „Mums garbė žaisti su tokia komanda. Pamatėme, kaip ginasi viena geriausių Eurolygos ekipų. Žaidėjams buvo sunku, kiekviena ataka kainavo daug jėgų. Šiandien nudžiugino Šarūno Beniušio žaidimas. Tikiuosi, kad kitose dvikovose parodysime, kad mūsų žaidimas gerėja.“

„LSU-Baltų“ žaidėjas Šarūnas Beniušis: „ Sunku žaisti su tokio lygio komanda. Vien pastangų neužteko, priešininkai šiandien buvo visa galva aukštesni. Mums tai buvo gera pamoka.“

„Žalgirio“ vyr.treneris Joanas Plaza: „Norėčiau pagirti varžovų komandos trenerį ir žaidėjus. „LSU-Baltai“ kovojo, stengėsi, nesibaimino mūsų ekipos. Manau, kad šis sutikimas turėjo patikti komandų gerbėjams. Net ir šiose rungtynėse mes mokėmės, laukia kovos Eurolygoje, mums svarbu tinkamai pakeisti traumuotus žaidėjus. Žinau, kad ši halė yra legendinė, komanda čia pasiekė istorines pergales, todėl nenorėjome nuvilti gerbėjų.

„Žalgirio“ žaidėjas Mindaugas Kuzminskas: „Nemanau, kad šiandien viskas buvo paprasta. Varžovai stengėsi, kovojo. Mums tai buvo geros rungtynės prieš svarbias Eurolygos rungtynes“.