T.Pačėsas gerai žino, kokia yra didžiausia problema Lietuvos rinktinei, iš jos pasitraukus Šarūnui Jasikevičiui.

"Šiandien yra Mantas Kalnietis, o už jo - tuštuma, - neseniai sakė Lietuvos nacionalinės komandos treneris J.Kazlauskas. - Įžaidėjo pozicija mums yra pati skausmingiausia."

Kol jauni įžaidėjai - Vytenis Čižauskas, Adas Juškevičius, Šarūnas Vasiliauskas, Žygimantas Janavičius, Augustinas Pečiukevičius dar tiktai stiebiasi iki rinktinės lygio, T.Pačėsas siūlo įžaidėjo dairytis ne tik Lietuvoje.

"Niekada nemaniau, kad mums reikėtų imtis tokių dalykų", - paklaustas apie T.Pačėso pasiūlymą susimąstė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

A.Sabonis mano, kad Lietuvos rinktinė turėtų išsiversti be užsieniečių. Juolab kad aukšto lygio kandidatai prie durų nesirikiuoja.

"Manau, kaip nors turėtume išsiversti ir be to, - "Lietuvos rytui" sakė A.Sabonis. - Mes nelabai ką ir turime natūralizuoti. Negi eisi ir dursi pirštu?".

"Jei dirbtinai ką nors ir laimėsi, tokia pergalė nebūtų tokia pat saldi, kaip laimėjus su savais žaidėjais, - pabrėžė J.Kazlauskas. - Turime tai, ką turime, ir privalome patys išsisukti iš šio rato."

Lietuvos rinktinės treneris išimtį darytų tik krepšininkams, turintiems lietuviškų šaknų.