„Žalgirio“ sėkmė didžiąja dalimi priklauso nuo I. Jaabero. Jis puikiai valdo komandą, užveda ją gynyboje, priima teisingus sprendimus. Manau, kad pirmą kartą nuo Tyuso Edney laikų (vienintelio auksinio sezono Eurolygoje 1998-99, – SportIN.lt) „Žalgiris“ turi tokį pajėgų įžaidėją“, – I. Jaaberą gyrė T. Pačėsas.

Prieš keletą dienų Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas T. Pačėsas pridūrė, jog rimtai siūlo Jonui Kazlauskui įžaidėjo nacionalinei rinktinei dairytis ne tik Lietuvoje.

„O kodėl ne? Mums reikia rezultatų, kokybės. Makedonija natūralizavo Bo McCalebbą, taip pat pasielgė net ir Kroatija, su giliomis krepšinio tradicijomis. Kuo mes kitokie?“ – klausė T. Pačėsas.

Kad įžaidėjo pozicija rinktinėje yra didžiausias galvos skausmas neslepia ir šiemet prie nacionalinės komandos vairo sugrįžęs J.Kazlauskas.

Karjerą rinktinėje po Londono olimpiados baigus legendiniam Šarūnui Jasikevičiui, pagrindinio įžaidėjo našta turėtų būti užkrauta ant Manto Kalniečio pečių. J. Kazlauskas prasitarė, kad jam pagalbininką renkasi iš Ado Juškevičiaus, Žygimanto Janavičiaus, Šarūno Vasiliausko ir Vytenio Čižausko.

Tačiau M. Kalnietis ir Ž. Janavičius – traumuoti, Š.Vasiliauskas – be klubo, o A. Juškevičius ir V. Čižauskas tikrai negali pasigirti ilgu žaidimo laiku.

Gal tikrai Lietuvos krepšinio rinktinei atsakymo į įžaidėjo klausimą reikia ieškoti užsienyje? Taip pasielgė ispanai – natūralizavę NBA blokų karalių Serge‘ą Ibaką ir sustiprinę sunkiojo krašto puolėjo poziciją.

Tiesa, nereikia pamiršti, kad Lietuvos pilietybės kol kas negavo nė vienas iš jos prašiusių užsienio sportininkų. Tarp jų ir amerikietis įžaidėjas Ericas Elliotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (435)