Mičigano „Wolverines“ ekipos žaidėjas per pirmąsias 9-ias sezono rungtynes iš toli atakavo net 60 proc. taiklumu (26/44 tritaškiai). Be to, snaiperio ranka nedreba ir stovint prie baudų metimų, kuriuos N. Stauskas realizuoja 89 proc. taiklumu, linijos.

Per mačą kanadietis vidutiniškai renka po 13,7 taško, atkovoja po 2,9 kamuolio ir atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

„Būdamas arčiau krepšio N. Stauskas atrodo kaip eilinis mirtingasis. Bet jei jis yra už tritaškio linijos, Dieve, padėk varžovams“, – rašo krepšinio analitikas Johnas Gasaway.

Už N. Stauską „Wolverines“ komandoje rezultatyvesni tik du labiau patyrę krepšininkai: antrakursis Trey Burke (vid. 16,9 tšk.) ir legendinio NBA žaidėjo Timo Hardaway sūnus, trečiakursis Timas Hardaway jaunesnysis (vid. 15,4 tšk.).

Netikėtai sėkmingas N. Stausko debiutas NCAA Mičigano komandai padėjo sezoną pradėti 9-iomis pergalėmis iš eilės.

2009 metais gynėjas, galintis žaisti ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, atstovavo Kanados jaunių (iki 16 metų) rinktinei Amerikos pirmenybėse iš iškovojo bronzos medalį. Vėliau N. Stauską į treniruočių stovyklą buvo pakvietusi ir Kanados nacionalinė suaugusiųjų rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)