„Smagu, kad vis daugiau Lietuvos gyventojų gali susipažinti su mūsų krepšinio istorija, prisiminti didžiausias pergales. Itin džiaugiamės, kad paroda aplanko ne tik didžiuosius miestus, bet užsuka ir į mažesnius miestelius, tokius kaip Telšiai ir Anykščiai“, — sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Lietuvos krepšinio 90-mečiui skirtos parodos nuotraukų ekspozicija pristato įsimintiniausius kadrus iš lietuvių krepšininkų kovų nuo 1937 iki 2011 m. Krepšinio istoriko, kolekcininko Vytauto Gudelio fotografijų paroda papildyta reikšmingiausiais Lietuvos krepšininkų iškovotais trofėjais, sportininkų apdovanojimais už asmeninius pasiekimus.

Lankytojai gali pamatyti nacionalinės vyrų rinktinės 2003 metais iškovotą Europos čempionų taurę bei medalį, skirtingų sezonų LKL čempionų žiedus, Kauno „Žalgirio“ 1998 metais iškovotą Europos (Saportos) taurę, Vilniaus „Lietuvos ryto“ iškovotą Europos čempionų taurę, 2010 metų pasaulio čempionato bronzos medalį ir daug kitų trofėjų.

Anykščiai — priešpaskutinis miestas, kurio gyventojai gali išvysti Lietuvos krepšinio 90-mečiui skirtą parodą. Paskutine jos stotele gruodžio 13 — sausio 3 dienomis bus Kauno centrinis paštas.