Tai buvo trečia žalgiriečių pergalė LKL čempionate iš tiek pat galimų. Prieš tai kauniečiai iškovojo pergalę rezultatu 101:59 svečiuose prieš „Palangą“, o vėliau 71:53 svečiuose įveikė Utenoje „Juventus“ komandą.

Rungtynės

Kaip ir buvo žadėta, "Žalgirio" gretose rungtynes pradėjo jauniausias galimas komandos startinis penketas: Adas Juškevičius, Vytenis Lipkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Mario Delašas, Jeffas Foote‘as. Nors pirmi taškų sąskaitą atidarė Pasvalio krepšininkai, po to 10 be atsako surinko žalgiriečiai. Iš pradžių pasižymėjo V. Lipkevičius, po to 4 gražius taškus pelnė M. Kuzminskas, o varžovų gynybą individualiai įveikė A. Juškevičius ir J. Foote‘as – 10:2.

Netrukus po M. Delašo perdavimo dar kartą įmetė V. Lipkevičius bei pats Mario pelnė du taškus – 14:8. „Pieno žvaigždžių“ amerikiečiai buvo sumažinę skirtumą iki 2 taškų (12:14), bet aikštelėje pasirodęs Kšištofas Lavrinovičius nubaudė juos 5 taškais iš eilės ir po pirmo kėlinio „Žalgiris“ pirmavo 19:12.

Įsižaidę žalgiriečiai antrame kėlinyje tiesiog nokautavo šeimininkus. Puikios gynybos dėka jie išmušė varžovus iš vėžių ir 13 minučių atkarpą laimėjo net 26:0. Jau 12-ą minutę taškus buvo pelnę visi 10 registruotų Kauno ekipos krepšininkų. Marko Popovičius, Oliveris Lafayette‘as ir K. Lavrinovičius įmetė po tritaškį, o iš artimesnių distancijų neklydo Tremmellas Dardenas ir Paulius Jankūnas – 40:12. Į aikštelę grįžę jaunesnieji žalgiriečiai neapsigynė nuo dviejų „Pieno žvaigždžių“ atakų, bet J. Foote‘as pelnė dar 4 taškus. Rezultatu 27:4 laimėtą antrą kėlinį prasiveržimu sėkmingai užbaigė A. Juškevičius – 46:16.

Per 40 sekundžių trečiame kėlinyje pasvaliečiai pelnė daugiau taškų (5) nei per prieš tai buvusias 13 minučių. Tiesa, gynyboje jie toli gražu neblizgėjo. Vos per 4 minutes M. Kuzminskas, A. Juškevičius ir V. Lipkevičius pelnė po 4 taškus, M. Delašas pataikė iš toli ir gražiais klaidinamais judesiais įveikė varžovus – 63:25. Po J. Foote‘o perdavimo M. Kuzminskui ir V. Lipkevičiaus perimto kamuolio bei lengvų taškų „Žalgirio“ persvara pasiekė 42 taškus – 67:25.

Skirtumas nesustojo augti ir toliau: po M. Popovičiaus ir O. Lafayette‘o perdavimų dėjimais krepšį sudrebino J. Foote‘as ir K. Lavrinovičius. Galiausiai ideali kauniečių ataka vainikavo trečią kėlinį – po kelių perdavimų iš eilės P. Jankūnas įmetė dvitaškį su pražanga – 75:29.

Po P. Jankūno ir O. Lafayette‘o metimų "Žalgiris" įgijo ir 50 taškų pranašumą – 79:29. Tiesa, gana keistai, tai buvo vieninteliai svečių taškai per pusę ketvirto kėlinio. Tuštoką atkarpą nutraukė K. Lavrinovičius, pats pelnęs 4 taškus ir dar atlikęs perdavimus po krepšiu įkertantiems V. Lipkevičiui ir M. Kuzminskui – 87:41. Baigiantis rungtynėms M. Delašas surinko 4 taškus bei dar vieną ataką užbaigė J.Foote‘as, padėjęs tašką pergalingose „Žalgirio“ rungtynėse – 93:43.

„Pieno žvaigždės“: Yancy Gatesas 12, Trevonas Hughesas 8, Tyrellas Biggsas ir Vaidas Čepukaitis po 4 taškus.

„Žalgiris“: Kšyštofas Lavrinovičius 16 (5/5 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 4 rez. perd.), Mindaugas Kuzminskas 13, Jeffas Foote‘as 12 (6/7 dvitaškiai, 6 atk. kam.), Vytenis Lipkevičius 12 (5/5 dvitaškiai), Marip Delašas 11 (5 atk. kam.), Paulius Jankūnas 9, Adas Juškevičius 8 (4 rez. perdav.), Marko Popovičius 5 (4 rez. perd.), Oliveris Lafayette‘as 5, Tremmellas Dardenas 2 taškai (4 per. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)