Lietuva pateko į B grupę, kurioje rungtyniaus su Makedonija, Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina, Latvija ir Serbija.

DELFI paklaustas apie grupę, kurioje žais Lietuva, A. Sabonis situaciją palygino su 2011 metų Europos čempionato grupės varžybomis Alytuje.

„Baltija vėl Balkanų čempionate. Žaisim kaip išvykoje visą laiką, nes šių šalių gerbėjai gyvena aplink Slovėniją, tai jų daug privažiuos“, - pastebėjo LKF prezidentas.

Išskirti grupės-favoritės jis negalėjo.

„Visos grupės - apylygės. Galbūt būtų lengviau pasakyti silpniausią grupę. Mano nuomone, tai būtų A grupė“, - teigė A. Sabonis.

LKF prezidentas spėjimais, jog Ispanijos rinktinėje nebus žvaigždyno, nelinkęs tikėti: „Kalbėti gali daug kas. Kalbos yra viena, o viskas bus matyti, kai prasidės pasiruošimas. Tada ir pažiūrėsim ,kas žais, o kas ne. Kartais būna taip, kad atvažiuoja vienas, du žaidėjai ir komanda visiškai pasikeičia.“

Burtai – unikaliame urve

Organizatoriai būsimą čempionatą vadina didžiausiu sporto renginiu per visą nepriklausomos Slovėnijos istoriją, todėl nusprendė Europai ir pasauliui parodyti viską, ką turi geriausia.

Ceremonija buvo surengta 100 metrų po žeme, Postojnos urve, nuo sostinės Liublianos nutolusiame 50 kilometrų. Šis 21 kilometro ilgio labirintas yra didžiausias ir lankomiausias urvas Europoje. Daugiau nei 600 svečių traukinuku per 15 minučių pasiekė požeminę koncertų salę, kurioje nuolatinė temperatūra nesiekia 10 laipsnių.

„Labai gražu. Po žeme turbūt pirmą ir paskutinį kartą burtų traukimas vyksta“, – ceremonijos vietą komentavo A. Sabonis.

Ceremoniją krepšinio žaidimu 3x3 atidarė legendiniai Slovėnijos krepšininkai Jaka Daneu, Slavko Duščakas, Romanas Horvatas, Goranas Jagodnikas, Šašo Ožboltas ir Samo Udrihas. Draugiško žaidimo metu buvo pristatytas ir oficialus čempionato himnas, kurį atliko žymus šalies roko daininkas Zoranas Predinas.

Ceremonijos metu taip pat buvo pristatytas čempionato simbolis – liepos medis, kuris jau daugiau nei 20 metų yra šalies turizmo simbolis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)