A grupėje kausis Prancūzija, Didžioji Britanija, Vokietija, Ukraina, Belgija ir Izraelis.

C pogrupyje susitiks Ispanija, Slovėnija, Kroatija, Lenkija, Gruzija ir Čekija.

D grupėje grumsis Rusija, Graikija, Italija, Suomija, Turkija bei Švedija.

Nulėmė legendinio snaiperio I.Kutluay ranka

Burtų traukimo ceremonija požeminėje koncertų salėje prasidėjo parodomosiomis runtynėmis „trys prieš tris“, kuriose jėgas išbandė skirtingų kartų slovėnų krepšininkai. Skambant čempionato himnui Goranas Jagodnikas, Sašo Ožboltas ir Samo Udrihas stojo prieš Jaka Daneu, Slavko Duščaką bei Romaną Horvatą.

Po improvizuoto mačo burtų traukimo ceremonijos svečius ir žiūrovus pasveikino Slovėnijos krepšinio federacijos prezidentas Romanas Volčičius.

Netrukus į aikštelę buvo pakviesti jaunieji krepšininkai, tačiau jiems ilgiau išbūti dėmesio centre nepavyko - žaidimą nutraukė įsijautę „teisėjai“, pradėję linksminti publiką šokių judesiais.

Šį nuotaikingą pasirodymą sekė oficialaus čempionato talismano - liepos medžio Lipko - pristatymas.

Į tribūną pakviestas „FIBA Europe“ prezidentas Olafuras Rafnssonas kalbėjo trumpai.

„Burtai – visada nervinga akimirka, todėl netampysiu jūsų kantrybės. Visiems linkiu sėkmės“, - sakė „FIBA Europe“ vadovas.

Jis sceną užleido septyniems legendiniams krepšininkams, kuriems patikėta užduotis ištraukti burtus. Kartu su trimis pirmenybių ambasadoriais iš Slovėnijos – Radoslavu Nesterovičiumi, Peteriu Vilfanu ir Ivo Daneu – komandas į grupes skirstė turkas Ibrahimas Kutluay, ispanas Jorge Garbajosa, ukrainietis Aleksandras Volkovas ir slovėnas Aljoša Žorga.

Priminus burtų taisykles, prasidėjo svarbiausia vakaro dalis.

Lietuvos rinktinę į B grupę pasiuntė buvusio Turkijos snaiperio I. Kutluay ranka. Į šį pogrupį iš pirmo krepšelio pateko Makedonija, iš trečio - Juodkalnija, iš ketvirto - Bosnija ir Hercegovina, iš penkto - Latvija, iš šešto - Serbija.

Netrukus paskelbti miestai, kuriuose vyks kiekvienos grupės varžybos. Lietuviams čempionatą teks pradėti Jesenicoje.

Europos čempionato pirmo etapo grupės

A grupė (Liubliana): Prancūzija, Didžioji Britanija, Vokietija, Ukraina, Belgija, Izraelis

B grupė (Jesenica): Makedonija, Lietuva, Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina, Latvija, Serbija

C grupė (Celjė): Ispanija, Slovėnija, Kroatija, Lenkija, Gruzija, Čekija

D grupė (Koperis): Rusija, Graikija, Italija, Suomija, Turkija, Švedija

Primename, kad Jono Kazlausko treniruojama Lietuvos rinktinė buvo antrajame pagal pajėgumą burtų krepšelyje kartu su Graikijos, Slovėnijos ir Didžiosios Britanijos ekipomis.

2013 metų Europos čempionato burtų krepšeliai

1: Ispanija, Prancūzija, Rusija, Makedonija

2: Lietuva, Graikija, Slovėnija, Didžioji Britanija

3: Italija, Kroatija, Vokietija, Juodkalnija

4: Suomija, Lenkija, Ukraina, Bosnija ir Hercegovina

5: Gruzija, Belgija, Latvija, Turkija

6: Čekija, Serbija, Izraelis, Švedija

Lietuvai burtų traukimo ceremonijoje atstovavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Europos pirmenybės Slovėnijoje vyks 2013 metų rugsėjo 4-22 dienomis. Pirmo etapo kovas priims Liublianos, Celjės, Jesenicos ir Koperio miestai. Nugalėtojos titulą gins Ispanijos rinktinė, kuri 2011-ųjų čempionato finale Kaune 98:85 įveikė Prancūzijos krepšininkus. Namuose žaidusi Lietuvos ekipa užėmė penktą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)