Norėtų žaisti pajūryje

Jau aišku, kad grupės varžybose Lietuvos krepšininkai nesusitiks su pirmenybių šeimininkais, graikais ir britais, kadangi visos šios ekipos pateko į tą patį antrą pagal pajėgumą burtų krepšelį.

Sekmadienį paaiškės ne tik lietuvių varžovai pirmajame etape, bet ir miestas, kuriame žais Lietuvos rinktinė.

Pasak M. Balčiūno, LKF labiausiai norėtų, jog kitų metų rugsėjo 4-22 d. vyksiantį Europos čempionatą lietuviai pradėtų Adrijos pajūrio kurorte Koperyje.

„Į Slovėniją atvažiuos daug mūsų sirgalių, kurie neabejotinai sudarys didžiausią čempionato svečių iš užsienio dalį. Todėl norėtųsi žaisti prie jūros, kad sirgaliai galėtų ne tik palaikyti komandą, bet ir pailsėti“, – DELFI aiškino LKF generalinis sekretorius.

Vos 25 tūkst. gyventojų turintis Koperis, įsikūręs Istrijos pusiasalyje prie sienos su Italija, labiausiai garsėja venecijietiško stiliaus architektūra ir uostamiesčio apylinkėse klestinčia turtinga biologine įvairove. Krepšinio varžybas Koperyje priims 4,5 tūkst. žiūrovų talpinanti „Bonifika“ arena.

Pirmo 2013 metų Europos čempionato etapo kovos taip pat vyks Celjėje, Jesenicoje ir Slovėnijos sostinėje Liublianoje. Turnyre dalyvaus 24 komandos, kurias burtai padalins į keturias grupes.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas prieš burtų traukimo ceremoniją negalvoja apie galimus varžovus.

„Negalvoju nei ko geriau būtų išvengti, nei ką geriau gauti. Neskirstau varžovų į stiprius ir silpnus, - sakė treneris. - Nesitikiu iš burtų nei Dievo dovanų, nei bausmių. Burtai visiems yra burtai. Mums dabar svarbiausia, kaip be didesnių nuostolių išgyventi kartų kaitą. Tačiau dar kartą noriu pažymėti, kad specialiai, dirbtinai nieko nevarysime iš rinktinės. Lieka nuostata, kad rinktinėje turi žaisti stipriausi, todėl ji ir yra rinktinė. Stengsimės nenuvilti gerbėjų“.

Ginčas su „FIBA Europe“ prezidentu spręsis sausį

Šeštadienį M. Balčiūnas dalyvaus ir Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio („FIBA Europe“) valdybos posėdyje, kuriame bus dėliojami organizacijos kitų metų planai.

Nors pastaruosiuose Europos krepšinio vadovų susirinkimuose netrūkdavo aistrų, M. Balčiūno spėjimu, valdybos posėdis Liubianoje turėtų būti pakankamai ramus ir dalykiškas.

Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) jau paskelbė, kad Lietuvos ir kitų krepšinio federacijų pateikta apeliacija dėl „FIBA Europe“ prezidento Olafuro Rafnssono sprendimų Lozanoje (Šveicarija) bus svarstoma 2013-ųjų sausio 16 dieną.

„Ne aš vienas viską sprendžiu, žmonių, norinčių taisyti situaciją, yra ir daugiau, todėl ką nors prognozuoti sunku. Bet aš manau, kad („FIBA Europe“ – DELFI) valdyba tiesiog palauks teismo sprendimo ir kol kas jokių revoliucijų nesiims“, – svarstė M. Balčiūnas.

Primename, kad LKF su Serbijos ir Rusijos federacijomis arbitražo teismui apskundė O. Rafnssoną ir „FIBA Europe“ valdybą dėl funkcijų nevykdymo. Nuversti prezidentą iš Islandijos siekiančius maištininkus papiktino „FIBA Europe“ vadovybės atsisakymas sušaukti neeilinę generalinę asamblėją, per kurią planuota surengti priešlaikinius prezidento rinkimus.

Šeštadienį vyksiančiame „FIBA Europe“ valdybos posėdyje veikiausiai bus sugrįžta ir prie FIBA paskelbtos tarptautinių krepšinio turnyrų reformos, kuria siekiama kontinentinių čempionatų sąskaita padidinti pasaulio pirmenybių prestižą.

„Aišku, nieko ypatingo šiuo klausimu nebenuspręsi. Vieningą neigiamą nuomonę Europos krepšinio bendruomenė jau išreiškė, bet galbūt dar bus pamąstymų į perspektyvą“, – sakė vienas LKF vadovų.

Primename, kad FIBA per Centrinės valdybos susirinkimą Malaizijoje priėmė sprendimą, jog nuo 2017 metų Europos čempionatai bus vykdomi tik kas ketverius metus — 2017, 2021 metais ir t.t.

Pasaulio čempionatai nuo 2019 metų bus rengiami priešolimpiniais metais, o atranka į juos vyks klubų sezono metu per specialias pertraukas. Kelialapiai į olimpines žaidynes bus dalijami pasaulio čempionate ir per keturis papildomus atrankos turnyrus, kurie būtų rengiami regioniniu principu.

2013 metų Europos čempionato burtų krepšeliai

1: Ispanija, Prancūzija, Rusija, Makedonija

2: Lietuva, Graikija, Slovėnija, Didžioji Britanija

3: Italija, Kroatija, Vokietija, Juodkalnija

4: Suomija, Lenkija, Ukraina, Bosnija ir Hercegovina

5: Gruzija, Belgija, Latvija, Turkija

6: Čekija, Serbija, Izraelis, Švedija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)