IŠVYKOS. Trijų pergalių iš eilės svečiuose „Žalgiris“ Eurolygoje nebuvo iškovojęs jau 13 metų – nuo istorinio 1998-1999 m. sezono, pasibaigusio triumfu. Apskritai, nuo 2006-ųjų išvykose „Žalgiris“ laimėdavo itin retai – vos 7 kartus per 52 (!) mačus, o tai yra rečiau nei kas septintas (!) rungtynes. „Žalgirio“ išvykų rekordas – keturios pergalės iš eilės – taip pat mena istorinį 1998-1999 m. sezoną.

GYNYBA. Iki šios savaitės „Anadolu Efes“ Eurolygoje pelnydavo po 83,5 taško per mačą ir taikliausiai mesdavo tritaškius (51 proc.). „Žalgiris“ turkams leido įmesti beveik 20 taškų mažiau (64!), o tolimų metimų procentą sumažino iki 20-ies (!). Tik „Barcelona“ klubas Eurolygoje į savo krepšį praleidžia mažiau taškų (62,2) nei „Žalgiris“ (69), tačiau „Barcelona“ žaidžia kur kas lengvesnėje grupėje.

TOP-16. Rekordinį klubo startą iki penkių pergalių iš eilės pratęsęs „Žalgiris“ kartu su „Maccabi“ ir „Barcelona“ yra vienintelės ekipos dar nepralaimėjusios turnyre. Jei laimės dar kartą, jau kitą savaitę (!) jos gali užsitikrinti vietas Top-16 etape.

PIRMAS. „Žalgiris“ Eurolygoje ir toliau atakuoja taikliausiai (55,3 proc.). Pagal dvitaškių (57,5 proc.), tritaškių (44,4 proc.) ir baudų (81,1 proc.) pataikymą Kauno klubas užima antrą, o naudingumo balus (92,2) – trečią vietas.

PASKUTINIS. „Lietuvos ryto“ ekipa išlieka prasčiausiai puolanti visoje Eurolygoje – vid. 67,2 taško. Vilniaus ekipa paskutinė yra ir pagal naudingumo balus (60,2), rezultatyvius perdavimus (9,8) bei taiklumą (43,7 proc.).

PATIRTIS. Vilniaus ekipa žino, kaip patekti į Top-16 etapą net ir po lėto starto. Prieš dvejus metus „Lietuvos rytas“ iš pirmų penkių mačų Eurolygoje taip pat laimėjo vos vieną, bet vėliau iškovojo dar tris pergales ir žengė tolyn.

MARKO. Prieš savaitę nutrūkusi įspūdinga Marko Popovičiaus tritaškių serija Eurolygoje (39-i mačai iš eilės su bent vienu pataikytu tolimu metimu – SportIN.lt), atrodo, tik dar labiau užvedė „Žalgirio“ legionierių. Į „Anadolu Efes“ krepšį kroatas įdūrė 7 tritaškius iš 10 (vienu metu buvo 7/8 – SportIN.lt) ir pasiekė naują sezono pataikytų tolimų metimų per mačą rekordą.

BLOKAI. Vieną varžovų metimą šią savaitę blokavęs Darjušas Lavrinovičius pakilo į visų laikų šios kategorijos Eurolygos Top-10. „Žalgirio“ aukštaūgio sąskaitoje yra 102 blokai. Dėl traumos kol kas nežaidžiantis Robertas Javtokas (93) šiame sąraše yra 17-as.

NULIS. Eurolygos čempionas Martynas Gecevičius žaidė trečią mačą (iš penkių galimų – SportIN.lt) šiame sezone, tačiau jo taškų sąskaitoje vis dar šviečia nulis. „Olympiacos“ gynėjas vidutiniškai rungtyniauja po 4 minutes ir kol kas prametė abu dvitaškius bei vienintelį tritaškį.

PAŽEMINIMAI. Maskvos CSKA tokią gėdą namuose patyrė pirmą kartą, kai šią savaitę 60:81 krito prieš „Barcelona“. Iki tol CSKA namuose buvo laimėjusi 14 rungtynių iš eilės. Dar labiau raudonavo Gdynės „Asseco Prokom“, kurį nuo šio sezono treniruoja Kęstutis Kemzūra. Iki šios savaitės „Asseco Prokom“ Eurolygoje niekada nebuvo pralaimėjęs dviejų mačų iš eilės didesniu nei 30 taškų skirtumu. Dabar yra – minus 31 prieš „Maccabi“ ir minus 35 prieš „Montepaschi“.

NEMELAVO. Maskvos srities „Chimki“ klubui nemelavo... devintas kartas. Tiek rungtynių „Chimki“ prireikė, kad laimėtų išvykoje. Šią savaitę Rimo Kurtinaičio auklėtiniai svečiuose įveikė (79:67) ne bet ką, o Atėnų „Panathinaikos“ su Jonu Mačiuliu. Beje, R.Kurtinaičio auklėtiniai yra net tik labiausiai kamuolį Eurolygoje branginanti komanda (10,2 klaidos), bet ir dažniausiai juo besidalijanti (17,8 rez. perd.).

MONSTRAS. Net ir prieš galingą Madrido „Real“ priekinę liniją Aronas Baynesas surinko dvigubą dublį (11 tšk. ir 10 atk. kam. – SportIN.lt), jau ketvirtąjį sezone. Pagal šį rodiklį buvusiam Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionieriui neprilygsta niekas. Australas tvirtai pirmauja ir pagal atkovotus kamuolius (vid. 10).
SVEČIAI. Net 10 iš 12-os mačų šią savaitę laimėjo svečiuose žaidusios komandos. Vienintelės savo tvirtovę apgynė „Mapooro“ (82:58 prieš „Fenerbahce“) ir „Cedevita“ (76:69 prieš „Caja Laboral“), kurioms buvo prognozuojami pralaimėjimai.

RUNGTYNĖS. „Emporio Armani“ gynėjas Gianluca Basile pakilo į antrą daugiausia rungtynių Eurolygoje sužaidusių krepšininkų vietą, pavydamas Jaka Lakovičių (218). 37-erių snaiperis nedaug atsilieka ir nuo visų laikų rekordininko Theo Papalouko (235).

NUTRŪKO. 22 mačus iš eilės be dviženklio taškų skaičiaus Eurolygos mačo nepalikdavęs Bo McCalebbas prieš „Mapooro“ surinko vos 3, o „Fenerbahce“ sensacingai pralaimėjo 58:72.

NUTILO. Buvęs „Žalgirio“ legionierius Sonny Weemsas iki penktojo turo buvo rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas – vid. 19,8 taško, bet į „Barcelona“ krepšį sukrapštė vos 4-is.