Kalbėdamas apie 27-erių metų puolėją L. Kleizą, kuris dėl asmeninių priežasčių praleido pirmas penkerias šio NBA sezono rungtynes, V. Gomelskis pažymėjo, kad jis Toronto klube yra neįvertintas.

„Linas - labai pajėgus žaidėjas ir mes tai puikiai žinome. Bet amerikiečių treneriai nesupranta jo potencialo. Akivaizdu, kad didžiausia L. Kleizos problema - trenerio nepasitikėjimas. Bet aš tikiu, kad Linas dar sulauks savojo šanso“, - tikino specialistas.

Tuo metu komentuodamas 20-mečio lygos naujoko Jono Valančiūno perspektyvas NBA V. Gomelskis neslėpė, kad tiki, jog jo laukia itin šviesi ateitis.

„J. Valančiūnui tam, kad perprastų NBA ir Europos krepšinio skirtumus, reikalingas laikas. O jo potencialas - labai didelis. Nenorėčiau daryti skubotų palyginimų, bet Jonas man ir prieš dvejus metus, ir dabar primena legendinį Billą Waltoną“, - atskleidė V. Gomelskis.

B. Waltonas - dukart NBA čempionas (1977 ir 1986 m.), naudingiausias 1977 m. NBA finalų ir naudingiausias 1978 m. sezono žaidėjas, dukart NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis, NBA Šlovės muziejaus ir geriausių visų laikų NBA žaidėjų 50-tuko narys.

Jo karjeros vidurkiai NBA - 13,3 taško, 10,6 atkovoto kamuolio, 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir 2,2 bloko per rungtynes.

Primename, kad J. Valančiūnas pirmas penkias NBA sezono dvikovas pradėjo starto penkete. Jo statistika tose akistatose - 12 taškų ir 10 atkovotų kamuolių (per 23 min.), 2 taškai ir 3 atkovoti kamuoliai (per 12 min.), 4 taškai ir 4 atkovoti kamuoliai (per 23 min.), 18 taškų ir 6 atk. kam. (per 32 min.) bei 4 taškai, 2 atk. kam. ir 5 pražangos (per 10 min.).

Beje, svetainės ESPN paskelbtame pirmosios savaitės NBA naujokų reitinge J. Valančiūnas užima šeštą vietą.

„Raptors“ po penkių mačų yra iškovoję vieną pergalę ir patyrę keturias nesėkmes. Kitą mačą jie žais šeštadienį, lapkričio 10 d., savo aikštėje su Filadelfijos „76ers“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)