Neskubina įvykių

Komandos draugų šešėlyje nuo pat sezono pradžios tūnojęs D. Dulkys blykstelėjo pirmadienį. Reto šanso pademonstruoti savo sugebėjimus sulaukęs šilutiškis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse į Kėdainių „Nevėžio“ krepšį įmetė 19 taškų ir pirmą kartą vilkėdamas „Lietuvos ryto“ marškinėlius surinko dviženklį pelnytų taškų skaičių.

Tačiau rezultatyvus D. Dulkio žaidimas kol kas yra veikiau išimtis nei taisyklė.

Eurolygoje komandos puolimo lyderio Renaldo Seibučio dubleris per tris žaistus mačus aikštėje vidutiniškai praleido po 7 minutes ir pelnė po 3 taškus. Trumpiau už jį rungtyniavo tik „Lietuvos ryto“ puolėjas Vilmantas Dilys.

Ne ką įspūdingesnė D. Dulkio statistika VTB Vieningoje lygoje: vidutiniškai 11 žaidimo minučių, 1,8 taško ir 2,3 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Pats krepšininkas neneigia, kad sezono pradžia jam klostosi sunkiai.

„Tai matosi ir aikštėje, ir pagal žaidimo minučių, kurios man būna patikėtos, skaičių. Dar nesu gerai pasiruošęs, bet po truputėlį judu į priekį“, – sakė 196 cm ūgio žaidėjas.

Paklaustas, ar pagreitis būtų didesnis, jei treneriai suteiktų daugiau galimybių, D. Dulkys į kalbas nesileido.

„Ne man apie tai spręsti. Žaidimo laikas priklauso nuo pasitikėjimo, kurį reikia užsidirbti varžybose ir treniruotėse. Priimdamas „Lietuvos ryto“ pasiūlymą žinojau, kur einu. Mano kontraktas galios ne vienerius metus, iš karto gauti svarbaus vaidmens nė nesitikėjau. Kalbėjome, kad man reikės apsiprasti ir adaptuotis – kol kas tai ir darau“, – DELFI aiškino gynėjas.

Lietuviškas pasas prisitaikyti nepadeda

Į tėvynę D. Dulkys grįžo iš JAV, kur NCAA studentų lygoje gynė Floridos universiteto garbę. Dabar krepšininkui tenka iš naujo mokytis net ir gynybos, už kurią lietuvis buvo labiausiai giriamas JAV, ypatumų.

„JAV žaidžiau daugiau nei šešerius metus, ten užaugau kaip krepšininkas. Todėl tiek ginantis, tiek puolant turiu priprasti prie daug protingesnio krepšinio, daug geresnių metikų.

Jei noriu įgyti trenerių pasitikėjimą, pirmiausia turiu gerai pasirodyti gynyboje. Noriu suprasti, kur darau klaidas, kaip reikia dengti varžovus, nutraukti jų derinius. Kaip ir puolimo, taip ir gynybos sistemos Europoje yra kitokios nei JAV. Ten galima daugiau padėti komandos draugams, o čia reikia mokėti apsiginti vienas prieš vieną“, – žaidimo skirtumų ieškojo D. Dulkys.

Žaidėjas neslepia, jog adaptaciją dar labiau apsunkino permainos „Lietuvos ryto“ trenerių štabe: praėjusį mėnesį su komanda atsisveikino vyriausiasis treneris iš Serbijos Aleksandras Džikičius, kurio vietą užėmė Darius Maskoliūnas.

„Atrodo, jau ėmiau priprasti prie A. Džikičiaus, ir tuomet jis išvyko. Bet dabar visi esame patenkinti treneriu D. Maskoliūnu, su kuriuo sunkiai dirbame ir geriname žaidimą. Šis sezonas mums kol kas labai vingiuotas, keistas, vis neatrandame savęs. Gal dabar po truputį įsivažiuosime“, – atsitiesti po nevykusio „Lietuvos ryto“ sezono starto vylėsi D. Dulkys.

Turi pasitikėjimo rezervą

Tuo tarpu D. Maskoliūnas įsitikinęs, kad D. Dulkys kol kas nėra pasiruošęs svarbesniam vaidmeniui Lietuvos vicečempionų ekipoje.

„Problemų su juo nėra. Tiesiog jam reikia duoti laiko priprasti prie aukščiausio lygio europietiško krepšinio. Nėra lengva atėjus tiesiai iš universiteto prisitaikyti prie Eurolygos. Taip, Deividas kol kas žaidžia nedaug, bet ir tas minutes, kurias gauna, neišnaudoja taip, kaip mes norėtume. Nepaisant to, rungtynės po rungtynių iš jo tikimės vis daugiau. Jis pats apsipranta, pradeda suvokti, ko iš jo nori treneriai ir komanda. Tikiuosi, kad jis taps labai naudingu žaidėju“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas.

Trenerio žodžiais, net ir negaudamas daug progų pasireikšti D. Dulkys neturėtų jausti spaudimo ar nerimo dėl savo padėties komandoje.

„Jis tikrai dar turi pasitikėjimo rezervą. Mes tikimės, kad jis žengs į priekį, nes dėl jo darbo per treniruotes neturime net mažiausios pretenzijos. Jis nori ir stengiasi, o tai reiškia, kad judės į priekį“, – pabrėžė D. Maskoliūnas.

Primename, kad D. Dulkys praėjusią vasarą su „Lietuvos rytu“ pasirašė dvejų metų trukmės sutartį, kurioje numatyta galimybė pratęsti kontraktą dar vienam sezonui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)