C grupėje „Žalgiris“ žygiuoja be kluptelėjimų – laimėtos visos ketverios rungtynės. Tuo tarpu „Anadolu Efes“ varžovų pranašumą turėjo pripažinti tik Eurolygos starte rungtynėse su Milano „EA7 Emporio Armani” (75:80). Vėliau sekė trys pergalės iš eilės.

Prieš rungtynes sunegalavo net keturi vieni iš svarbiausių Kauno klubų žaidėjai – Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai, Tremmellas Dardenas ir Marko Popovičius.

„Esame šiek tiek susirūpinę, nes visą šią savaitę nesurengėme nė vienos bendros treniruotės. Turime traumų, netrūksta ligų, bet nesirengiame verkšlenti. Tačiau esame susirūpinę, nes šios problemos atsilieps žaidime. Bet kokiu atveju važiuosime į Stambulą ir kovosime. Pradedant savaitgalio rungtynėmis Klaipėdoje mūsų laukia penki iš eilės LKL, VTB Vieningos lygos ir Eurolygos susitikimai varžovų aikštelėse. Bus labai sudėtinga ir toliau išlikti be pralaimėjimų, kaip yra iki šiol.

Nepaisant problemų mes važiuojame laimėti. Mes kovosime garbingai ir jei nebus visų žaidėjų, mes vis tiek sieksime pergalės. Jei mes ir pralaimėsime kovodami iki paskutinės sekundės aš būsiu patenkintas“, - sako J. Plaza.

„Mes tikimės Stambule demonstruoti gerą žaidimą, gerai gintis, vykdyti trenerio nurodymus. Bus labai sunku „Anadolu Efes“ ypatingai gerai žaidžia savo aikštėje. Tačiau važiuojame siekti pergalės. Stambulo ekipa labai stipri greitame žaidime, todėl mums teks stabdyti greitą varžovų puolimą. Bus labai sunku, nes sirgaliai labai aktyviai palaiko savo ekipą“, - teigia praėjusį sezoną Stambulo klube praleidęs Oliveris Lafayette'as.

Visgi treneris neslepia, kad daug su amerikiečiu apie jo buvusią ekipą nekalbėjo.

„Tai kaip Merfio dėsnis. Jeigu mano buvęs auklėtinis žaidžia prieš mano treniruojamą ekipą – jis sužaidžia savo geriausias rungtynes. O jei atvirkščiai – tai būna bene blogiausios jo rungtynės“, - šypsosi J. Plaza.

Spalio pabaigoje Turkijos ekipą papildė 26 metų 196 cm ūgio puolėjas iš JAV Joshas Shippas. Tačiau J. Plaza mano, kad didžiausią dėmesį žalgiriečiai turi skirti savo žaidimui.

„Anadolu Efes“ yra viena iš komandų, kuri išleido daug pinigų ekipai stiprinti, tad kovoti bus sudėtinga. Tačiau mes turime žiūrėti savo žaidimą. Mums nesvarbu, kad su kuo žaisime. Žinome, kad Stambulo ekipa turi labai labai ilgą žaidėjų suolelį, daug pajėgių žaidėjų, iš kurių man tris teko treniruoti. Bet mums tai nesvarbu. Mes turime tikėti savo jėgomis. Sunkiai dirbame ir stengiamės kovoti su visais varžovais. Aišku, būtų geriau, jei problemų būtų mažiau“, - neslepia J. Plaza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)