Eurolygos D grupėje laipteliu aukščiau už „Lietuvos rytą“ (1 pergalė/3 pralaimėjimai) besirikiuojantys Turkijos čempionai (2/2) į Lietuvą atvyko po dviejų nesėkmių iš eilės.

Praėjusią savaitę trenerio Ermano Kunterio vadovaujamą komandą Eurolygos dvikovoje namuose pažemino Maskvos CSKA klubas (58:85), antausį „Bešiktaš“ krepšininkai praleido ir nacionalinėse pirmenybėse, rezultatu 74:83 neatsilaikę prieš Stambulo „Fenerbahce-Ulker“.

„Turkai atvažiuos pikti, greiti ir įsiutę, todėl mūsų laukia sunkus darbas. Svarbiausia neleisti jiems įsižaisti individualiai. Stengsimės gintis taip, kad nė vienas iš varžovų lyderių neišsiskirtų, netaptų tuo tamsiuoju arkliuku. Reikės apsiginti prie tritaškio linijos, nes visi „Bešiktaš“ starto penketo žaidėjai, išskyrus vidurio puolėją Gašperą Vidmarą, gerai pataiko iš toli“, – auklėtiniams teksiančias užduotis vardino D. Maskoliūnas.

Savoje aikštės pusėje Lietuvos vicečempionams pirmiausia reikės sustabdyti „Bešiktaš“ legionierius iš JAV Curtisą Jerrellsą, per mačą vidutiniškai renkantį po 17 taškų, ir Patricką Christopherį (11,3 tšk.). Šiems gynėjams baudos aikštelėje talkina buvęs Kauno „Žalgirio“ aukštaūgis iš Kroatijos Damiras Markota (7,8 tšk.) bei slovėnas G. Vidmaras (5,5 tšk.).

D. Maskoliūno nuomone, daugiau pagalbos puolime iš priekinės linijos privalo sulaukti ir „Lietuvos ryto“ ekipa, kuri per rungtynes vidutiniškai pelno mažiau taškų (67,3) nei bet kuri kita Eurolygos komanda.

„Mums trūksta indėlio iš po krepšio. Jei pridėtume daugiau taškų iš baudos aikštelės, automatiškai atsivertų galimybės mūsų toliašaudei artilerijai, ir rezultatyvumas išaugtų“, – neabejojo treneris.

D. Maskoliūnas taip pat patvirtino, kad rezultatyviausias ekipos krepšininkas Renaldas Seibutis, praėjusią savaitę susižeidęs pirštą, dvikovoje su „Bešiktaš“ galės žaisti visa jėga.

Rungtynės tarp „Lietuvos ryto“ ir svečių iš Turkijos vyks ketvirtadienį, 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)