Jaučiasi sustiprėję

Lietuvos (LKL) ir Baltijos (BBL) krepšinio lygų vidutiniokų bei autsaiderių siaubu virtusių „Prienų“ laukia grėsmingesni varžovai.

Antrus metus Europos taurės turnyre dalyvausiantys prieniškiai A grupėje dėl dviejų kelialapių į LAST-16 etapą kovos su Kijevo „Budyvelnyk“ (Ukraina), Jeruzalės „Hapoel Migdal“ (Izraelis) ir Nymburko ČEZ (Čekija) klubais.

V. Šeškaus įsitikinimu, šiemet jo ekipa pasiruošusi rimčiau konkuruoti su oponentais nei debiutiniame sezone.

„Dauguma žaidėjų, kurie rungtyniavo Europos taurėje prieš metus, liko mūsų klube. Dabar jie jau yra įgavę patyrimo ir nebebus naujokai. Kiti krepšininkai taip pat nėra „žali“. Pavyzdžiui, Siimas-Sanderis Vene kaupė patirtį žaisdamas Estijos rinktinėje Europos čempionato atrankoje, Arnas Labuckas – daug kur žaidęs, daug matęs. Lyginant su praėjusiu sezonu, mums trūks tik Dainiaus Šalengos patyrimo. Bet turime Gintarą Kadžiulį, kuris yra mūsų kapitonas ir lyderis, šiuo metu pasiekęs tikrai neblogą sportinę formą. Manau, tikrai nesame silpnesni nei pernai“, – vertino specialistas.

Prisibijo buvusio NBA žaidėjo

Anot V. Šeškaus, itin svarbus prieniškiams bus pirmasis mačas su „Hapoel Migdal“ krepšininkais, šį trečiadienį vyksiantis Kauno sporto halėje.

Buvusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairininko Sharono Druckerio treniruojama ekipa praėjusiame Izraelio čempionate užėmė ketvirtą vietą, o šį sezoną nacionalinėse pirmenybėse kol kas žengia devinta.

„Hapoel Migdal“ komanda kai kuriais aspektais primena pačius „Prienus“: pasak V. Šeškaus, mėgsta uraganinį puolimą, kuris remiasi perimetro žaidėjais, drąsiai atakuoja iš toli, nepasižymi gausia priekine linija.

Tačiau „Prienai“ neturi tokio krepšininko kaip amerikietis Craigas Smithas, ir tai V. Šeškui kelią didžiausią galvosopį. Vos 201 cm ūgio vidurio puolėjas, praeityje net dešimtmetį žaidęs įvairiuose NBA klubuose, pavyzdingai moka centimetrų stygių kompensuoti fizine jėga.

„Kiek mačiau vaizdo įrašų, po krepšiu jis (C. Smithas) yra labai stiprus. Netgi Tel Avivo „Maccabi“ vidurio puolėjai negalėjo susitvarkyti su juo vienas prieš vieną. Tai bus viena didžiausių mūsų problemų. Arminas Urbutis, Artūras Valeika ir Tautvydas Šležas turės kaip reikiant padirbėti, kadangi fiziniu pasiruošimu jie tikrai nusileidžia C. Smithui“, – lygino V. Šeškus.

Kita vertus, „Prienų“ vyriausiasis treneris tikisi pasinaudoti trumpo „Hapoel Migdal“ atsarginių suolo spragomis. Jo teigimu, žydų ekipos vežimą į priekį tempia penki klubo legionieriai iš JAV, o žaidimo Izraelio rinktinėje patirties turintys Ravivas Limonadas ir Meiras Tapiro atlieka pagalbinius vaidmenius.

Savo ruožtu, „Prienų“ ekipoje nuostolių nėra, ir visi komandos krepšininkai turėtų būti pasiruošę trečiadienį išbėgti į aikštę.

Informacijos suteikė buvęs auklėtinis

Nuo to, kaip prieniškiai atsispirs Europos taurės varžybų starte, priklausys ir tolesni Lietuvos atstovų šansai prasiskverbti į kitą etapą. Bent jau tuo įsitikinęs V. Šeškus.

„Labai svarbios bus pirmos rungtynės. Jei laimėsime, žaidėjai pasijus daug geriau, ir toliau važiuosime visai kitos nuotaikos. Aš manau, kad šioje grupėje mes mesime rimtą iššūkį. ČEZ komandą jau pažįstame (pernai Europos taurės varžybose „Prienai“ ir ČEZ pasidalijo po pergalę – DELFI), nemanau, kad ji dabar stipresnė nei prieš metus. Kiek teko kalbėti su Kijeve žaidžiančiu D. Šalenga, „Budyvelnyk“ ekipos žaidimas labai panašus į mūsų, o rezultatai – geri. Turėsime rimtai grumtis“, – auklėtinių galimybes A grupėje analizavo V. Šeškus.

Primename, kad praėjusiame Europos taurės sezone „Prienai“ iškovojo 3 pergales, patyrė tiek pat pralaimėjimų ir per plauką nepateko į LAST-16 etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)