VIENINTELIS. Kauno „Žalgiris“ šią savaitę dar pagerino geriausią startą Eurolygos istorijoje. Pergalė (92:87) prieš Milano „Emporio Armani“ ekipą „Žalgiriui“ buvo jau ketvirtoji iš tiek pat galimų. Be nesėkmių kol kas žengia ir „Barcelona“, Maskvos CSKA bei Tel Avivo „Maccabi“, tačiau iš visų Eurolygos klubų oficialaus mačo šį sezoną dar nepralaimėjo vienintelis „Žalgiris“ (pergalių balansas 9:0 – SportIN.lt).

PIRMAS. Pergales skinantis „Žalgiris“ Eurolygoje pirmauja dviejose statistikos kategorijose – rezultatyvumo (84,5) ir taiklumo (56,1). Pagal dvitaškių (58,9), baudų (81,7) pataikymą ir naudingumo balus (95,8) Lietuvos čempionai yra antri.

PASKUTINIS. Vilniaus „Lietuvos rytas“ sužaidė rezultatyviausią mačą šį sezoną Eurolygoje, bet pergalei prieš Bambergo „Brose Baskets“ to vis tiek neužteko (78:84). Lietuvos vicečempionai išlieka prasčiausiai puolančia komanda turnyre – vid. po 67,3 taško per mačą. „Lietuvos rytas“ yra paskutinis Eurolygoje ir pagal naudingumo balus (60,3) bei rezultatyvius perdavimus (9,3).

NUTRŪKO. Po 39-ių mačų iš eilės nutrūko šešerius metus trukusi įspūdinga Marko Popovičiaus tritaškių serija. Dvikovoje su „Emporio Armani“ ekipa „Žalgirio“ legionierius prametė visus penkis tolimus metimus ir pirmą kartą nuo 2006-ųjų Eurolygos rungtynes baigė nepataikęs nė vieno tritaškio. M.Popovičiaus pėdomis seka „Lietuvos ryto“ legionierius Janis Blūmas, kuriam mačas su „Brose Baskets“ buvo devintas iš eilės Eurolygoje su pataikytu tritaškiu.

BLOKAS. Vieną metimą šią savaitę blokavęs „Žalgirio“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius atsidūrė per žingsnį nuo šio kategorijos Eurolygos visų laikų Top-10. Šimtą vieną bloką per karjerą Eurolygoje jau išrašęs D. Lavrinovičius pavijo „Barcelona“ lyderį Erazemą Lorbeką (101) ir nuo 10 vietą sąraše užimančio Sienos „Montepaschi“ vidurio puolėjo Benjamino Eze (102) atsilieka vos vienu bloku. Traumą besigydantis kitas „Žalgirio“ aukštaūgis Robertas Javtokas (93) šioje kategorijoje yra 17-as.

ATKOVOTI KAMUOLIAI. Penkis kamuolius mače su „Emporio Armani“ atkovojęs Paulius Jankūnas įsiveržė į Eurolygos visų laikų Top-10 ir užima dešimtą vietą. „Žalgirio“ kapitonas per karjerą jau yra sugriebęs 822 kamuolius. Sąrašo lyderis – Mirsadas Turkčanas (1287).

500. Abi baudas šią savaitę realizavęs Šarūnas Jasikevičius peržengė įspūdingą 500 taiklių baudos metimų ribą. „Barcelona“ įžaidėjas tapo tik šeštuoju tokiu žaidėju Eurolygoje ir prisijungė prie Juano Carloso Navarro, Nikola Vujčičiaus, Marcuso Browno, Jaka Lakovičiaus bei Igorio Rakočevičiaus. Šaro sąskaitoje – 501 taiklus baudos metimas iš 545-ių. Pagal pataikymo procentą (91,9 proc. – SportIN.lt) lietuvis yra nepralenkiamas.

100. Simbolinę ribą šią savaitę pasiekė ir Jonas Mačiulis. Vieną tritaškį į Stambulo „Fenerbahce“ krepšį įmetęs Atėnų „Panathinaikos“ lyderis Eurolygoje dabar yra pataikęs lygiai 100 tolimų metimų.
PAMOKA. Pirmą sezoną Eurolygoje dirbantis Kęstutis Kemzūra gavo dar vieną pamoką iš savo mokytojo – Tel Avivo „Maccabi“ stratego Davido Blatto. K.Kemzūra, kuris iš D.Blatto mokėsi trejus metus (2004-2007 m.) Sankt Peterburgo „Dinamo“ ir Trevizo „Benetton“ klubuose, beviltiškai stebėjo, kaip jo treniruojama Gdynės „Asseco Prokom“ buvo negailestingai sutriuškinta (62:93) Tel Avive.

AUKLĖTINIS. Prieš keletą metų su meška Aroną Baynesą palyginęs Rimas Kurtinaitis šią savaitę nerado priešnuodžių galingam buvusio auklėtinio žaidimui. A.Baynesas pelnė 27 taškus, atkovojo 10 kamuolių, o Liublianos „Union Olimpija“ svečiuos metė iššūkį Maskvos srities „Chimki“ (65:75). R.Kurtinaičio treniruotoje „Lietuvos ryto“ komandoje A.Bayneso geriausi asmeniniai pasiekimai Eurolygoje buvo 14 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai (2009-2010 m. sezone – SportIN.lt).

REKORDAS. Net 15 pražangų išprovokavęs Sienos „Montepaschi“ amerikietis Bobby Brownas pakartojo Eurolygos rekordą. 34 taškus pelnęs ir 43 naudingumo balus surinkęs įžaidėjas tapo naudingiausiu savaitės krepšininku, o „Montepaschi“ iškovojo pirmąją pergalę.

ANTRA PUSĖ. Stambulo „Anadolu Efes“ įrodė, kad niekada nereikia nuleisti rankų. Turkijos vicečempionai panaikino 18 taškų deficitą (30:48) ir išvykoje nuskriaudė Vitorijos „Caja Laboral“ – 76:64. Antrą rungtynių pusę „Anadolu Efes“ laimėjo net 46:16.