Vilniaus krepšinio lygos parengtas rungtynių aprašymas ir trenerių komentarai

„Tegrą“ į pergalę vedė Alanas Dzeranovas - 17 taškų, Vaidas Bendikas pridėjo 14, Andrius Montrimas - 13, o Karolis Raginis - 10.

Varžovų ekipoje įspūdingai rungtyniavo Martynas Jokubauskas. Jis pelnė 20 taškų ir atkovojo 17 kamuolių. 14 taškų pridėjo Žilvinas Grušas, o Justo Urmanavičiaus sąskaitoje — 11 taškų, 10 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 4 perimti kamuoliai.

I etapo nugalėtojais tapę „Tegros“ krepšininkai pelnė vienintelį kelialapį į II etapą ir jame susitiks su Alytaus „Savanoriu“. Šis mačas vyks spalio 29 dieną sostinės Naujininkų sveikatingumo centre.

Tuo tarpu Klaipėdoje trečiadienį jau prasidėjo II etapo kovos. Per pirmąsias rungtynes vietos LCC Tarptautinis universitetas po dramatiškos kovos ir pratęsimo nusileido Trakų „TonyResort“ 86:88 (14:19, 21:19, 15:20, 34:26, 2:4).

Per šį mačą svečiai beveik visą laiką kontroliavo padėtį aikštėje ir tvirtai pirmavo, tačiau klaipėdiečių žaidėjas Raidas Nacius per ketvirtąjį kėlinį sugebėjo viską apversti aukštyn kojomis. Šis krepšininkas pataikė 9 tritaškius iš eilės ir likus žaisti pusantros minutės jau jo komanda pirmavo 1 tašku. Trakų komanda vis dėlto sugebėjo išlyginti rezultatą ir dar galėjo išplėšti pergalę, bet paskutinę akimirką nepataikė į krepšį.

Per pratęsimą gelbėtis jau reikėjo klaipėdiečiams. Jie paskutinėmis sekundėmis du kartus iš arti nesugebėjo pataikyti į krepšį ir leido svečiams išsivežti pergalę.

Jau minėtas R. Nacius per šias rungtynes iš viso pelnė net 35 taškus. 13 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų LCC Tarptautinio universiteto ekipai pridėjo Žydrūnas Jurgutis.

Trakų ekipą į pergalę uostamiestyje vedė patyręs Andrius Šležas. Veteranas pelnė 28 taškus. 18 taškų pridėjo Eduardas Rogačiovas, po 10 - Laurynas Jacevičius ir Rimgaudas Kukta.

„TonyResort“ ekipa DNB LKF taurės turnyro III etape spalio 31 dieną išvykoje susitiks su Jonavos „Triobet“.