Ypač jo taiklių metimų reikėjo ketvirtame kėlinyje, kai „Caja Laboral“ ekipa sugebėjo panaikinti dviženklę kauniečių persvarą. Tuomet puikiai suveikė Darjušo Lavrinovičiaus ir T. Dardeno tandemas, kai du varžovus pritraukdavęs Brolis sugebėdavo atrasti metimui pasiruošusį 194 cm ūgio puolėją.

- Tremmellai, ką galėtum pasakyti apie rungtynes? – Zalgiris.lt šeštadienio rytą paklausė T. Dardeno.

- Atsikėlus iš ryto su šviežia galva ši pergalė atrodo dar saldesnė. Visų pirma, norėčiau už ją padėkoti Jėzui Kristui, nes tik jis leido mums ją pasiekti. Tai buvo geros, įnirtingos rungtynės labai mums priešiškoje aplinkoje. Eurolygoje laimėti išvykoje yra ypatingai sunku, todėl vakarykštė pergalė yra labai svarbi. Varžovus puikiai palaikė jų sirgaliai, jie žaidė pagirtinai, todėl mums reikėjo įdėti daug pastangų norint pasiekti teigiamą rezultatą.

- Kurie momentai buvo svarbiausi siekiant pergalės?

- Mes labai prastai pradėjome rungtynes. Tokia pradžia galėjo nubraukti visą mūsų pasiruošimą šiam susitikimui. Tačiau padedant treneriui mes gana greitai susiėmėme ir išlyginome žaidimą. Manau, svarbiausia buvo trečio kėlinio pradžia. Treneris per pertrauką mus puikiai užvedė, akcentavo, kokios svarbios bus sekančios minutės, o mes sugebėjome įvykdyti jo reikalavimus. Taip pat svarbus momentas buvo, kai varžovams nuo 14 taškų priartėjus iki 2, mes nepalūžome ir esant sudėtingai situacijai išlikome kantrūs ir vieningi. Mums pavyko parodyti savo charakterį.

- Ketvirtajame kėlinyje varžovams alsuojant į nugarą, D. Lavrinovičius kelis kartus tau sukūrė idealias progas metimams. Jau atrandate bendrą ryšį?

- Žinoma. Žaisdamas šalia tokių patyrusių žaidėjų, žinai, kada gali sulaukti perdavimo. Turi atsidurti tinkamu laiku tinkamoje vietoje ir tada sulauksi perdavimo. Aišku, ir pats turi žaisti aktyviai ir siūlyti savo paslaugas. Kuo daugiau kartu žaidžiame, tuo labiau vienas kitą suprantame.

- Pataikei visus 7 dvitaškius, o tavo metimas iš vidutinio nuotolio atrodo neuždengiamas.

- Jį iš tikro sunku uždengti, nes tokį metimą tobulinu dar nuo koledžo laikų. Net ir dabar po treniruočių būtinai lieku salėje ir metu kelis šimtus metimų iš kelių metrų ar sukdamasis nugara, todėl per rungtynes man net nereikia galvoti – metimas jau tapo automatiniu. Užtat turiu padirbėti ties kamuolio varymo technika ar tritaškiu metimu, bet tuo pačiu negali nesitreniruoti ir to, ką moki geriausiai.

- „Žalgiris“ suklydo tik 9 kartus. Praėjusiame Eurolygos sezone žalgiriečiai tik sykį buvo suklydę mažiau nei 10 kartų...

- Taip, klaidų faktorius yra labai svarbus rungtynėse. Ypač žaidžiant išvykose prieš tokias galingas komandas. Jei sugebi išlaikyti klaidų skaičių vienženklį, dedi didelius pamatus pergalėms. Klaidos leidžia varžovams greitai atakuoti, pelnyti lengvus taškus, tačiau žaisdami kantriai ir vykdydami žaidimo planą mes vakar parodėme, kad „Žalgiris“ gali žaisti brandų krepšinį. Gynyba ir kamuolio branginimas yra labai svarbūs mūsų žaidimo komponentai, kuriuos vakar pavyko įgyvendinti.

- Ar jau mąstote, kas jūsų laukia artimiausioje ateityje?

- Žinoma. Mūsų laukia labai sudėtinga savaitė. Per kelias dienas susitiksime tiek su Eurolygos čempionais, tiek su vicečempionais. Visų pirma, dėmesys tenka artimiausiam mačui su Pirėjo „Olympiakos“ komanda. Žaisime išvykoje, todėl bus labai sunku. Tačiau mes tam ruošimės ir turime visus šansus laimėti. Po to, kitą sekmadienį, mūsų laukia mūšis su (Maskvos) CSKA. Tas rungtynes žaisime Kaune, todėl tikiuosi, kad pirmą kartą šį sezoną „Žalgirio“ arena bus sausakimša. Jei mus palaikys pilna arena, mums bus daug lengviau rungtyniauti prieš tikrai stiprų varžovą.