Lietuvoje krepšinis yra populiariausia sporto šaka ir viskas tuo pasakyta.

Mūsų žmonės žino visus geriausius krepšininkus, didžiausias pergales. Todėl tarp apsilankiusių parodoje abejingų nebūna. Visiems įdomu pamatyti istorinius kadrus, mūsų komandų iškovotas taures ir įvairius kitus eksponatus. Vilniuje ir Kaune mūsų parodą išvydo ne vienas tūkstantis žmonių, džiaugiuosi, kad tokią galimybę turės ir kitų miestų gyventojai“, — sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Lietuvos paštas, kaip ir šalies krepšinis, puoselėja gilias tradicijas, tad labai malonu, kad ši paroda pristatoma būtent paštuose. Ypač džiugu, kad šią istorinę parodą gali apžiūrėti ir mažesnių miestų, tokių kaip Telšiai ar Anykščiai, gyventojai“, – sakė Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė.

Lietuvos krepšinio 90-mečiui skirtos parodos nuotraukų ekspozicija pristato įsimintiniausius kadrus iš lietuvių krepšininkų kovų nuo 1937 iki 2011 metų. Krepšinio istoriko, kolekcininko Vytauto Gudelio fotografijų paroda papildyta reikšmingiausiais Lietuvos krepšininkų iškovotais trofėjais, sportininkų apdovanojimais už asmeninius pasiekimus. Lankytojai gali pamatyti nacionalinės vyrų rinktinės 2003 metais iškovotą Europos čempionų taurę bei medalį, skirtingų sezonų LKL čempionų žiedus, Kauno „Žalgirio“ 1998-ais iškovotą Europos (Saportos) taurę, Vilniaus „Lietuvos ryto“ iškovotą Europos čempionų taurę, 2010 metų pasaulio čempionato bronzos medalį ir daug kitų trofėjų.

Paroda veiks:
Spalio 18 – lapkričio 6 d. Telšių centriniame pašte;
Lapkričio 7–26 d. Šiaulių centriniame pašte;
Lapkričio 27 – gruodžio 12 d. Anykščių centriniame pašte;
Gruodžio 13 – sausio 3 d. Kauno centriniame pašte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)