„Žalgirio“ strategas Joanas Plaza ketvirtadienio vakarą akis į akį susitiks ir su vienu didžiausių savo karjeros autoritetų.

„Zagrebo klube dirba treneris, kurį aš puikiai pažįstu – Božidaras Maljkovičius. Aš esu dirbęs šio trenerio asistentu. Šis strategas yra viena svarbiausių asmenybių mano, kaip trenerio, karjeroje. Manau, kad varžovai subūrė stiprią komandą. Tiksliau nežinau, kam jie teikia pirmenybę – Adrijos lygai ar Eurolygai. Bet kokiu atveju, mums tai labai svarbios rungtynės, nes mums teks rungtyniauti labai sunkioje grupėje. Mums labai svarbu laimėti kuo daugiau rungtynių savo aikštėje, kur, kaip tikimės, sulauksime audringo žiūrovų palaikymo“, - teigė J. Plaza.

Strategas teigė, kad žinių apie „Cedevitą“ jam netrūksta.

„Gana neblogai pažįstu varžovų komandą. Mickaelis Gelabale'is atstovavo Madrido „Real“, kuomet aš ten dirbau. Marko Tomas šiuo metu traumuotas. Taip pat puikiai pažįstamas Vlado Ilievskį, gerą sportinę formą demonstruoja Luka Babičius. Taigi, Zagrebo komanda tikrai pajėgi, tačiau mano manymu, varžovai geriausią sportinę formą pasieks po kelių savaičių, kuomet sužais daugiau rungtynių“, - įsitikinęs J. Plaza.

„Varžovai turbūt norės sustabdyti mūsų greitą puolimą ir gerai apsiginti. Kaip ir visos komandos. Mums padės namų salė ir agresyvi gynyba, agresyvumas. Dabar visose rungtynėse stengiamės naudoti tą pačią taktiką“, - teigė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

„Žalgiris“ jau rado pamainą netikėtai ekipą palikusiam ilgamečiui šios ekipos žaidėjui Mantui Kalniečiui – Kauno klubas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su Ibrahimu Jaaberu.

„Mūsų komandoje – du dideli pasikeitimai. Jau seniau traumas patyrė Robertas Javtokas ir Tadas Klimavičius, kuriam antradienį buvo atlikta operacija, dėl kurios jis negalės žaisti apie pusmetį. Komandą paliko Mantas Kalnietis, bet antradienį pasirašėme sutartį su naujoku, kuris atvyks kaip įmanoma greičiau. Tikimės, kad jis mums padės ir taps „Žalgirio“ dalimi“, - vylėsi J. Plaza.

„Žinoma, tai nėra gerai, kai vos prasidėjus sezonui komandoje vyksta permainos. Tačiau tai įvyko. Aš paprašiau klubo vadovybės pamainos ir jie šį darbą greitai įvykdė“, - priduria treneris.

„Įvyko kas įvyko. Nereikia žiūrėti atgal – žiūrime į priekį ir stengiamės kompensuoti jų netektį“, - sako P. Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)