2011–2012 metais ji užėmė devintą vietą tarp geriausių Lietuvos krepšinio mokyklų, MKL aukščiausioje lygoje žaidžia net penkios auklėtinių komandos, šalies rinktinėms atstovavo „tornadžiukai“ Aurimas Urbonas bei Justas Klimavičius, o vieno žingsnio iki svajonės kol kas pritrūko dar trims jauniesiems talentams.

„Tornado“ KM kolektyvas išsiskiria iš kitų savo atsakingu požiūriu į ugdytinių laisvalaikį – stengiasi ne tik užauginti krepšininkus, bet ir socialiai atsakingus Lietuvos piliečius, todėl šioje sporto įstaigoje gausu socialinių renginių, seminarų, skatinamas vaikų užimtumas. Didelis dėmesys skiriamas socialiai remtiniems auklėtiniams.

2012–2013 sezono atidarymo ir X–o gimtadienio šventė prasidėjo iškilminga jaunųjų „tornadžiukų“ eisena, skambant mokyklos himnui. Pirmas mokyklai sveikinimo žodžius tarė 10-metis Ignas Nauckūnas, sužavėjęs publiką savo nuoširdžiais linkėjimais. Po to nuaidėjo sirena, skelbianti nuotaikingų krepšinio rungtynių pradžią.

Čia susitiko jauniausi mokyklos auklėtiniai prieš senbuvius, o, kad jėgos būtų lygesnės, vyresnėliai turėjo dėvėti po vieną bokso pirštinę. Vis tik, po pirmo kėlinio, į priekį stipriai išsiveržus „dičkiams“, tolesniame žaidime jiems buvo pasiūlytos abi bokso pirštinės ir, po antro kėlinio, mažieji „tornadžiukai“ jau pirmavo ir, nepalikę vilčių varžovams, laimėjo rungtynes.

Pertraukėlių metu žiūrovų dėmesį kaustė įspūdingi „Žalgirio“ šokėjų pasirodymai, linksmos atlikėjo Vudžio dainos bei nuobodžiauti neleido „Tornado“ KM talismanas – voveriukas Tornas. Įpusėjus renginiui, į salę buvo pakviestas jau senokai mokyklą baigęs auklėtinis Linas Tumasonis ir dabartinio ugdytinio mama – Vilma Kanclerienė. Ji pasidžiaugė įstaigos minimu tik X–u veiklos jubiliejumi, tačiau įspūdingais rezultatais krepšinio pasaulyje. Linkėjo judėti į priekį su tokia jėga, kokia juda tikras tornadas.

Renginio vedėjas pakvietė žiūrovus dalyvauti estafetėse, kad susirinkusiems netektų tik sėdėti ir klausyti kalbų. Pirmiausiai savo vikrumą, lįsdami pro lanką ir taiklumą mėtydami į krepšį, demonstravo vyresnieji, o po jų, kamuolio varymo ir metimo rungtyje, susitiko ir mažiausieji šventės dalyviai. Pasibaigus estafetėms, laimėtojai buvo apdovanoti mokyklos bei rėmėjų įsteigtais prizais.

Trims laimingiesiems tėveliams, pagavusiems „Žalgirio“ šokėjų sviestus kamuoliukus, buvo pasiūlyta išbandyti jėgas metant kamuolį į krepšį nuo aikštelės vidurio. Prizas – nemokama metinė narystė „Tornado“ KM. Deja, šiais metais pataikyti nepasisekė nei vienam, tad belieka tikėtis, jog pasitreniravę žiūrovai, kitąmet laimės nemokamas treniruotes.

Šventei artėjant į pabaigą, sveikinimo žodį tarė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, kuris pasidžiaugė gražia „Tornado“ KM sukaktimi. Įstaigos direktoriui Kęstučiui Naruševičiui, už mokyklos nuopelnus Lietuvos krepšiniui, įteikė garbės ordiną bei paties Arvydo Sabonio pasirašytą simbolinį krepšinio kamuolį.

Mokyklos jubiliejaus nepamiršo ir Kauno rajono savivaldybė. Administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė padėkojo „Tornado“ KM už gražų, antrus metus besitęsiantį bendradarbiavimą ir perdavė mokyklos vadovui įrėmintą mero Valerijaus Makūno sveikinimą.

Mokyklos gimtadienį ir naujo sezono atidarymą vainikavo „Oro karaliaus“ konkursas. Garliavos sporto centro krepšius drebino Vilius Sajekas, Karolis Šarukas, Tomas Virvičius bei Mantas Navalinskas. Pastarasis taip sužavėjo publiką, jog ji ir išrinko Mantą vakaro „oro karaliumi“.

Paminėję gražią sukaktį ir atidarę naują sezoną, jaunieji krepšininkai rengiasi prasidedančioms Moksleivių krepšinio lygos varžyboms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją