Prieš sezono pristatymą buvo surengtos draugiškos rungtynės tarp jauniausio visų laikų LKL žaidėjo Edvino Šeškaus vedamų dvylikamečių berniukų ir metais vyresnių merginų.

Joms aikštėje dirigavo Laura Juškaitė – tik metus sportuojanti, bet jau viena geriausių Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinių. Nors ir virė įnirtinga kova, tačiau patys krepšininkai paskelbė lygiąsias, žurnalistams taip ir neatskleidę nugalėtojų.

MKL direktorius Dainius Čiuprinskas džiaugėsi gražiomis rungtynėmis ir teigė, kad ir visas ateinantis sezonas bus ne ką prastesnis.

„Šiomis simbolinėmis rungtynėmis norime parodyti savo lygos platumą, tai, kad mes turime nuo pačių mažiausių žaidėjų iki jau LKL rungtyniaujančio Edvino“, – kalbėjo lygos vadovas.

Direktorius teigė, kad didelių permainų šiemet lygoje nebus, tačiau didesnį dėmesį skirs komunikacijai, bandys pritraukti daugiau vaikų internetu.

„Čempionato struktūrą esam ištobulinę ir paruošę tokią, kuri tenkina visus. Aišku sieksime, kad mus žinotų visi, žengsime į interneto platybes, svarbiausias varžybas transliuosime internetu“.

Nors Lietuvoje vaikų nuolat mažėja, tačiau D. Čiuprinskas teigė, kad MKL vaikų gretos ne tik, kad neretėja, bet jų po truputėlį jų ateina vis daugiau.

Tuo tarpu, po neįprastų rungtynių pakalbinti jaunieji krepšininkai žarstė komplimentus vieni kitiems. L. Juškaitė teigė, kad berniukai rodė didesnį norą pergalei, tuo tarpu E. Šeškus juokėsi, kad merginos kovojo iš visų jėgų ir žaidė šiurkščiai, rodė kur jį alkūnėmis nudaužė varžovės.

L. Juškaitė teigė, kad lyga svarbi nes jauniesiems krepšininkams padeda įgauti pasitikėjimo savimi. Jai porino E. Šeškus, kuriam tai paskutiniai metai moksleivių krepšinyje.

„Gerai, kad yra ši lyga ir galima atgauti pasitikėjimą, nes savo klube negaunu daug minučių. Tikrai džiaugiuosiu, kad man dar liko šie metai. Bandysiu kovoti iki galo ir apginti čempiono titulą“, – kalbėjo krepšininkas.

Žaidėjas teigė, kad jei ne ši moksleivių lyga, vargu ar būtų radęs kelią į krepšinį ir pajutęs žaidimo malonumą.

Su žurnalistais pabendravo ir dvylikametis Dovydas Giedraitis, buvusio rinktinės žaidėjo Andriaus Giedraičio sūnus, pernai su Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komanda tapęs Lietuvos čempionu. Jaunasis krepšininkas teigė, kad pergalė iš tikro nebuvo svarbi, daug svarbiau buvo žaidimo malonumas. Jam, kaip ir Laurai tai pirmos rungtynės prieš kitos lyties žaidėjus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją