Pirmieji į kovą kils praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai ir Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai. Jų susitikimo Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) pradžia - 18 val.

18.30 val. Vilniuje, MRU sporto salėje (Ateities pl. 20) susitiks praėjusio sezono vicečempionai - Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) atstovai bei Šiauliuose - Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai su Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) studentais (rungtynės vyks ŠU sporto salėje, P. Višinskio g. 25).

Vėliausiai - 19.15 val. - susigrums Vilniaus universiteto (VU) studentai ir Lietuvos sporto universiteto (LSU, buvusi LKKA) krepšininkai. Šios rungtynės vyks VU sporto salėje, Vilnius Saulėtekio g. 2.

Viena ekipa mažiau

LSKL čempionato rungtynės, kaip jau tapo įprasta, vyks pirmadieniais. Sistema nesikeis - po reguliaraus čempionato kovas dėl medalių tęs keturios geriausios ekipos.

Kaip ir ankstesniais metais, universitetams galės padėti krepšinio grandų - Kauno "Žalgirio", Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Lietuvos ekipų bei kitų lygų žaidėjai. Svarbu tai, kad žaidėjai studijuotų viename ar kitame Lietuvos universitete.

"Nekuriame jokių barjerų ir net džiaugiamės, kuomet krepšinio profesionalai gina savo universiteto garbę. Profesionalai mūsų lygą tik puošia", - sakė LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

Šiemet LSKL pagrindinės vaikų grupės varžybose dalyvaus ne dešimt, kaip buvo pernai, o devynios ekipos: Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), Lietuvos edukologijos universitetas (LEU), Kauno technologijos universitetas (KTU), Lietuvos sporto universitetas (LSU, buvęs LKKA), Klaipėdos universitetas (KU), Mykolo Romerio universitetas (MRU), Šiaulių universitetas (ŠU) bei Vilniaus universitetas (VU).

Pernai nė vienos pergalės nepatyrusi Aleksandro Stulginskio universiteto ekipa nusprendė pereiti į daugiau mėgėjų lygį - antrąją vaikinų grupę.

"Nors daugiausiai dėmesio sulaukia pirmoji vaikinų grupė, tačiau nereikia pamiršti, kad didelį vaidmenį atlieka ir antrosios vaikinų grupės bei mūsų dailiosios lyties atstovių komandos. Jų rungtynės taip pat yra populiarios. Džiaugiuosi, kad kasmet jų lygis kyla ir rungtyniauti nori vis daugiau ekipų. Mes studentams sudarome visas sąlygas sportuoti ir studijuoti. Skiriame didelį dėmesį būtent mokslams - kasmet stipendijomis apdovanojame po vieną geriausiai iš LSKL besimokančių vaikinų ir merginų. Tai darysime ir šiemet. Galiu pasidžiaugti, kad mūsų lygoje rungtyniauja ir tokių studentų, kurie mokosi vien dešimtukais", - teigė LSKL prezidentas.

Vėl spindės „Žvaigždžių diena“

Jis pabrėžė, kad šį sezoną bus sugrąžinta "Žvaigždžių dienos" šventė su išskirtiniais šou elementais, per kurią ir bus minima lygos sukaktis. Tai planuojame įgyvendinti gruodžio 15 dieną.

"Pasirinkta simbolinė diena, kuri sutampa su jubiliejaus skaičiumi. Kol kas nesame galutinai apsisprendę, kuriame mieste galėtų vykti ši šventė. Mąstysime apie keturis miestus: Vilnių, Kauną, Šiaulius ir Klaipėdą. Ketiname plačiajai visuomenei pristatyti Lietuvos studentų krepšinio lygos istoriją. Pagerbti ir apdovanoti žmones, kurie prisidėjo prie lygos kūrimo, taip pat asmenis, kurie savo darbais ir dabar prisideda prie LSKL populiarinimo", - mintimis dalijosi R. Cibauskas.

Įsilies į tarptautinę lygą

LSKL prezidentas pasidžiaugė ir tuo, kad dvi lygos ekipos - Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) ir Kauno technologijos universitetas (KTU) išmėgins jėgas tarptautinėse varžybose.

"Planuojame, jog jau spalio mėnesio viduryje šios komandos varžysis tarptautinėse studentų pirmenybėse, kuriose, be lietuvaičių, dar planuoja dalyvauti Sankt Peterburgo, Kaliningrado (abi - Rusijos), Talino (Estija) ir Rygos (Latvija) ekipos. Varžybos vyktų šeštadieniais.

Komandos dalyvautų namuose ir išvykoje. Vėliau - atkrintamosios varžybos ir finalai. Pirmas sezonas mūsų komandoms - VGTU ir KTU - tarptautinėje lygoje būtų eksperimentinis ir padėtų dar labiau sustiprėti. Tai tarsi tramplynas į platesnius vandenis. Turime ir daugiau ambicingų planų, susijusių su jubiliejiniu sezonu, tačiau juos atskleisime sezono eigoje", - paslaptingai kalbėjo R. Cibauskas.