Šią savaitę antrąkart per savo karjerą Lietuvos nacionalinės komandos treneriu sutikęs tapti 57 metų panevėžietis pataikydavo daugiau kaip po 40 baudų iš eilės. O per rungtynes jis įmesdavo daugiau nei 20 taškų, nors tuo metu nebūdavo tritaškių.

Kai dalis dabartinės Lietuvos rinktinės žaidėjų dar nebuvo gimę, J.Kazlauskas buvo vienas geriausių Vilniaus "Statybos" komandos krepšininkų.

"Patikimas, tvirtų kojų, techniškas ir psichologiškai stiprus žaidėjas, sugebantis pataikyti iš toli, - tai buvo gera Panevėžio mokykla", - apie buvusį savo bendražygį sakė Algimantas Pavilonis.

"Labai inteligentiškas, įdomus žaidėjas. Mokėdavo gerai pasirinkti padėtį mesti ir pataikyti, - apie J.Kazlauską sakė "Statyboje" jį treniravęs Rimantas Endrijaitis. - Galėjo žaisti dviejose pozicijose - kaip įžaidėjas ir kaip atakuojantysis gynėjas."

"Jonas nebuvo labai greitas ar šoklus, užtat gudrus. Jis jautė krepšinį. Mūsų komandoje Rimantas Girskis dažniau atakuodavo, o Jonas labiau kurdavo", - prisimena buvęs "Statybos" žaidėjas Mykolas Karnišovas, NBA klubo "Houston Rockets" skautų vadovo Artūro Karnišovo tėvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)