Kauniečiams dėl teisės žaisti kitame etape dar teks pakovoti. “Montepaschi” ekipos stimulas - noras atsirevanšuoti už pralaimėjimą pirmojo rato dvikovoje Kaune.

Į Italiją išvyko dešimt žaidėjų

Į Italiją per Frankfurtą iš Vilniaus oro uosto “Žalgiris” išskrido vakar dieną. Bolonijoje nusileidę 18 valandą, žalgiriečiai po 2 valandų kelionės autobusu pasiekė Sieną.

Dėl vėlyvo meto komanda atsisakė vakaro treniruotės ir po vakarienės tik žiūrėjo “Montepaschi” rungtynių vaizdo įrašus.

Šįryt kauniečiai “Palasport Mens Sana” arenoje surengė lengvą treniruotę.

Mačui su Sienos krepšininkais rengiasi dešimt “Žalgirio” žaidėjų: Vidas Ginevičius, Robertas Packas, Tanoka Beardas, Darjušas Lavrinovičius, Ainaras Bagatskis, Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas, Paulius Jankūnas, Simonas Serapinas ir Martynas Andriuškevičius.

Reikės susitelkti

“Montepaschi” - ne iš parankių varžovų. Visi privalome tikėti savo jėgomis ir kovoti dėl pergalės. Labai neramu būtų savo likimą spręsti paskutiniame grupės mače su ASVEL. O jeigu tos rungtynės mums nesusiklostytų?” - retoriškai klausė “Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos asistentas Gintaras Krapikas.

Pirmojo rato dvikovoje Kaune žalgiriečių pergalę 90:81 prieš “Montepaschi” lėmė geresnė gynyba ketvirtajame kėlinyje ir snaiperių metimai.

“Siekiant pergalės Sienoje tikrai neužteks gerai sužaisti vienai grandžiai. Po krepšiu turės agresyviai rungtyniauti Tanoka Beardas, nes jeigu jis žaistų neaktyviai, varžovų gynėjai be vargo išgaudytų mūsų snaiperius ir jie net neturėtų progos mesti į krepšį.

Jeigu Tanoka žais gerai, jis prie savęs sutrauks daugiau varžovų, tada galės pasireikšti ir antrosios linijos žaidėjai. Jei jie pataikytų iš toli, tuomet veiksmų laisvės turėtų ir mūsų aukštaūgiai”, - aiškino G.Krapikas.

Priešininkų ginklas - agresyvi gynyba

“Montepaschi” ekipa, anot G.Krapiko, verta pagarbos vien už tai, kad moka labai kietai gintis, tačiau niekada nežaidžia šiurkščiai.

“Treneris Carlo Recalcatis turi didelį žaidėjų pasirinkimą - “Montepaschi” atsarginių žaidėjų suolas yra labai ilgas. Todėl ši komanda gali visas 40 minučių kietai ir agresyviai gintis naudodama dideles žaidėjų pajėgas. Nors jie ir prisirenka pražangų, svarbiausieji krepšininkai visuomet yra išsaugomi mačo pabaigai”.

Vienas svarbiausių “Montepaschi” gynybos ramsčių - 29 metų 202 cm ūgio lietuvis Mindaugas Žukauskas, italų klube žaidžiantis nuo 2001 metų.

Turi kelialapį į TOP-16

Sienos klubas, kaip ir Tel Avivo “Maccabi”, jau yra užsitikrinęs vietą antrajame turnyro etape - TOP-16 varžybose.

“Aukštesnė vieta po reguliariojo sezono suteiktų mums didesnį reitingą prieš antrąjį varžybų etapą, todėl verta tai turėti galvoje. Tuo pat metu nedera pamiršti, kad “Žalgiris” - tai ne tik geriausias Eurolygos kovotojas dėl kamuolio Tanoka Beardas bei komandos žaidimo ritmą diktuojantis Robertas Packas.

Kiekvienas Kauno ekipos žaidėjas gali būti rezultatyvus. Žalgiriečiai visada stengiasi įmesti į krepšį vienu kamuoliu daugiau nei varžovai, todėl mes šiam mačui rengsimės galvodami pirmiausia apie gynybą”, - vakar sakė “Montepaschi” strategas C.Recalcatis.