Trečiadienį vykusiame posėdyje 17-a iš 18-os LKF vykdomojo komiteto narių pasisakė už tai, kad rinktinės vairas būtų oficialiai pasiūlytas J. Kazlauskui, šias pareigas jau ėjusiam 1997-2001 metais.

DELFI išsiaiškino, jog vienintelis kitokią nuomonę turėjo A. S. Anužis. Paklaustas, kodėl balsuodamas susilaikė, veteranų lygos atstovas vykdomajame komitete tvirtino pirmenybę skyręs trejus pastaruosius metus Lietuvos nacionalinei ekipai vadovavusiam K. Kemzūrai.

„O čia būtina man aiškintis? Aš pasitikiu Kęstučiu Kemzūra. Jis yra jaunas treneris ir turi tęsti pradėtą darbą ir toliau. Negaliu ir nenoriu kritikuoti Jono Kazlausko, bet jis šiuo metu neturi jokios komandos. Aš manau, kad darbo rinktinėje tęstinumas turi būti. Tiesa, aš norėjau posėdyje išgirsti iš K. Kemzūros, kaip buvo komplektuojama komanda, kaip ir kodėl buvo pasirinkti tokie asistentai. Štai tokia buvo mano nuomonė ir motyvai balsuojant“, - DELFI sakė A. S. Anužis.

Primename, kad 42-ejų K. Kemzūra 2010 metais padėjo rinktinei laimėti pasaulio čempionato bronzą, 2011-ais jo treniruojami lietuviai namuose vykusiose Europos pirmenybėse užėmė penktą vietą, o šiemet Londono olimpinėse žaidynėse liko aštunti.

Kiti kandidatai – nekalbūs

Pats K. Kemzūra, nuo vasaros pabaigos dirbantis Gdynės „Asseco Prokom“ (Lenkija) klube, į Kaune vykusį posėdį neatvyko. DELFI trečiadienį nepavyko susisiekti su specialistu ir telefonu.

Skambučius ignoravo ir dar vienu pretendentu į rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas laikytas Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) vairininkas Rimas Kurtinaitis.

Tuo tarpu kitas buvęs kandidatas – Tomas Pačėsas, pasiteiravus apie LKF vykdomojo komiteto sprendimą, į kalbas nesileido.

„Sveikinu. Ir viskas – tiesiog sveikinu su priimtu sprendimu ir linkiu sėkmės. Nesu vietoje, nemačiau žinių, todėl daugiau neturiu ką komentuoti”, – nukirto treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)