J. Kazlauskas – per žingsnį nuo karštos kėdės, kurią užėmė 1997-2001 metais. Trečiadienį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas oficialiai patvirtino nacionalinės rinktinės vadžias siūlysiantis 57-erių treneriui, jau turinčiam šio darbo patirties. Didelių diskusijų dėl kandidato pasirinkimo tarp vykdomojo komiteto narių nekilo, kadangi LKF prezidentas A. Sabonis dar prieš kelias savaites buvo aptaręs šį klausimą su J. Kazlausku.

„Dar nežinau, kaip baigėsi posėdis – jūs pirmas man prisiskambinote. Bet faktas, kad anksčiau esu apie rinktinę kalbėjęs su Arvydu: juk be mano sutikimo manęs nebūtų siūlę“, – DELFI po LKF vadovybės posėdžio sakė J. Kazlauskas, kuris pats susirinkime nedalyvavo.

Pasak trenerio, būsimo ketverių metų kontrakto detalės dar nėra aptartos, tačiau J. Kazlauskas buvo įsitikinęs, kad jas suderinti nebus sudėtinga.

„Nemanau, kad bus kažkokių finansinių klausimų, nes puikiausiai žinau federacijos galimybes. Su Arvydu preliminariai šį klausimą jau atmetėme. Galbūt iškils kažkokių kitokių klausimų, gal aš kam nors neįtiksiu. Nežinau, dar turime pasikalbėti, ir kol kas nėra čia ko spėlioti“, – teigė specialistas, kuris praėjusį sezoną vadovavo Maskvos CSKA (Rusija) klubo krepšininkams.

J. Kazlauskas didelės reikšmės neteikė ir naujo nacionalinės komandos trenerių štabo formavimui.

Taip giliai kalbėta dar nebuvo. Aš įsivaizduoju, kad bus jauni treneriai, kurie nori dirbti, tobulėti su rinktine. Bet tai nėra esminis klausimas“, – pažymėjo J. Kazlauskas.

Esminis, pasak paties trenerio, buvo A. Sabonio prašymas, nulėmęs sprendimą grįžti į rinktinę. Būtent legendinis krepšininkas įkalbėjo J. Kazlauską peržengti tiek įtampą, tvyrojusią tarp stratego ir buvusio LKF prezidento Vlado Garasto bei LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, tiek asmeninius principus.

Arvydas yra tas žmogus, kuriam sunku atsakyti. Šiaip aš esu įsitikinęs, kad, vieną kartą atsistatydinus, daugiau slidinėti nėra ko, ir visada tos nuostatos laikiausi. Jeigu jie mano kitaip, ką gi... Paprasčiausiai dabar, po daugelio metų, aš jau žinau, kur brendu. Jeigu būtų baisu, aš nebūčiau grįžęs. Tiesiog dabar iš patirties žinau, kas laukia“, – DELFI kalbėjo Kęstutį Kemzūrą rinktinėje pakeisiantis treneris.


LKF sutartį su naujuoju nacionalinės ekipos strategu ketina pasirašyti iki ateinančio pirmadienio. Tuomet J. Kazlauskas žada plačiau pakomentuoti savo apsisprendimą bei visas jo aplinkybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)