Tai buvo penkta „Žalgirio“ pergalė ikisezoniniame periode iš šešių galimų.

Išvakarėse pusfinalyje žalgiriečiai 18 taškų skirtumu 57:75 nusileido Turkijos čempionei Stambulo „Bešiktaš“ ekipai. Turkai turnyro finale kovos su Rusijos čempionu Maskvos CSKA klubu, kuris antrose pusfinalio rungtynėse laimėjo prieš bavarus rezultatu 87:66.

Turnyro nugalėtojais tapo CSKA krepšininkai, finale 85:60 sutriuškinę "Bešiktaš" ekipą.

Joano Plazos treniruojamas „Žalgiris“ šį sezoną jau iškovojo du trofėjus – laimėjo Kauno sporto halėje pirmą kartą surengtą tarptautinį Stepo Butauto taurės turnyrą bei įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ mače dėl Lietuvos krepšinio Supertaurės.

Į Miuncheną neišskrido du traumuoti ekipos lyderiai Mantas Kalnietis ir Rimantas Kaukėnas. Dar pusę metų „Žalgiriui“ padėti negalės ir sunkią traumą besigydantis Robertas Javtokas.

Rungtynės

„Žalgirio“ starto penketas: Marko Popovičius, Adas Juškevičius, Tremmellas Dardenas, Tadas Klimavičius ir Darjušas Lavrinovičius.

Nors pirmus taškus vokiečių ekipai pelnė Chevonas Troutmanas (2:0), M. Popovičius ir A. Juškevičius surengė „Žalgirio“ spurtą 6:0 ir išsiveržė į priekį (2:6). Netrukus aikštės šeimininkai Robino Benzingo pastangomis išlygino skirtumą (6:6). Vyko lygi kova, nežymiai pirmaujant kauniečiams (8:10). Po Pauliaus Jankūno taiklių baudų „Žalgiris“ vėl įgijo 4 taškų pranašumą (8:12). Tačiau Brandono Thomaso 5 taškai iš eilės ledo „Bayern“ klubui persverti santykį - 13:12. Vytenis Lipkevičius bauda, A. Juškevičius tritaškiu ir T. Klimavičius metimu iš po krepšio sukrovė „Žalgiriui“ 6 taškų pranašumą - 15:21.

Antro ketvirčio pradžioje varžovai apsikeitė dvitaškiais (17:23). Tada žalgiriečiai laimėjo atkarpą 9:0 ir pabėgo nuo Miuncheno ekipos didžiausiu 15 taškų skirtumu - 17:32. Šioje atkarpoje T. Dardenas pelnė 5 (3+2), o P. Jankūnas su Mindaugu Kuzminsku - po 2 taškus. Netrukus po T. Klimavičius tolimo šūvio „Žalgirio“ pranašumas jau buvo rekordinis - 19:35. Mūsiškiai nemažino apsukų ir toliau diktavo savo sąlygas 25:41 (28 min.). Kėlinys baigėsi dabartinio „Bayern“ ekipos gynėjo Tyrese'o Rice'o metimu paskutinę sekundę ir abu klubai ilsėtis išėjo kauniečiams solidžiai pirmaujant - 30:43.

Trečias ketvirtis prasidėjo T. Rice'o dvitaškiu ir Kšištofo Lavrinovičiaus tritaškiu (32:46). Abiejų komandų krepšininkai daugiau dėmesio skyrė puolimui, negu gynybai (35:48, 41:52). Žaidimo scenarijus nesikeitė ir „Žalgiris“ pirmavo - 41:54 (27 min.). Kėlinio pabaigoje bavarų klubo žaidėjas buvo nubaustas nesportine pražanga ir Darjušas Lavrinovičius baudomis mūsiškius atitolino - 46:58.

Lemiamas ketvirtis prasidėjo abipusiais netaikliais metimais, kol tą 2:20 min. atkarpą tritaškiu pagaliau nutraukė M. Kuzminskas (46:51). Vyko atviras krepšinis, o skirtumas svyravo ties 12-14 taškų riba žalgiriečių naudai. Po Oliverio Lafayette‘o tritaškio ir dvitaškio svečiai iš Kauno vėl pirmavo rekordine 16 taškų persvara - 56:70 (likus 3:30 min.). „Žalgiris“ sumaniai sužaidė mačo pabaigą ir pelnytai laimėjo 74:58. Paskutinius taškus dvitaškiu surinko T. Klimavičiaus.

Rezultatas:

„Bayern“ - „Žalgiris“ - 58:74 (15:21, 15:22, 16:15, 12:16).

„Bayern“: Janas Jagla 12, Tyrese‘as Rice‘as 11, Brandonas Thomasas 10 (6 atk. kam.), Yotamas Halperinas ir Robinas Benzingas po 9, Chevonas Troutmanas 6, Jaredas Homanas 1 taškas. Demondas Greene‘as ir Aleksandras Nadjfeji taškų nepelnė, o Lawrence‘as Robertsas nežaidė.

„Žalgiris“: Marko Popovičius 11, Tremmellas Dardenas ir Mindaugas Kuzminskas po 10, Oliveris Lafayette‘as ir Tadas Klimavičius (5 atk. kam.) po 9, Paulius Jankūnas 8 (2 blk.),  Adas Juškevičius 5, Darjušas Lavrinovičius 4, Kšištofas Lavrinovičius 3, Jeffas Foote‘as ir Mario Delašas po 2, Vytenis Lipkevičius 1 taškas (3 per. kam.).

Komentarai

Vladimiras Romanovas, „Žalgirio“ klubo savininkas:

„Nors komanda dar gerai nesusižaidusi, man džiugu, kad be Manto Kalniečio ir Rimanto Kaukėno ji nepalūžo ir turnyrą baigė pergale“.

Joanas Plaza, „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris:

„Šį kartą sužaidėme žymiai geriau nei pusfinalio dvikovoje su „Bešiktaš“ komanda. Jaučiau, kad žaidėjai yra žymiai geriau nusiteikę, žaidėme intensyviau ir energingiau. Tai leido mums išlaikyti rungtynių kontrolę viso mačo metu. Pirmavome nuo pat dvikovos pradžios iki pabaigos ir nesuteikėme varžovams jokių galimybių. Tokį ir noriu matyti "Žalgirį".

Negalime daryti tiek klaidų, kiek mače su Stambulo ekipa ir prarasti budrumą. Nors ir laimėjome gana nesunkiai, „Bayern“ ekipos nuvertinti tikrai nereikėtų. Šios komandos krepšininkai labai gerai vykdo trenerio Dirko Bauermanno nurodymus ir pusfinalio mače tikrai neatsitiktinai 25 minutes lygiai kovojo su CSKA klubu“.