LKF prezidentas, savo humoro jausmo nepraradęs ir oficialiame priėmime Rotušėje, prasitarė, kad kelią iki Alytaus jau atsimintų atmintinai.

Kelią į Dzūkijos sotinę gerai žinąs išsidavė ir generalinis LKF sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Pastarasis Rotušėje pasirodė pritardamas Alytaus krepšinio klubo „Dzūkija“ idėjai, taip pat su akademinio sporto pasaulio pasiūlymu Alytuje įkurti jaunųjų trenerių rengimo centrą.

„Tokią praktiką – jaunus specialistus pritraukti grįžti ar atvykti dirbti į Alytų – taikiau ir būdamas apskrities ligoninės direktoriumi, todėl pasiūlymą laikau realiu, perspektyviu ir jam pritariu“, - sakė miesto meras Jurgis Krasnickas.

Pagal M. Balčiūno planą, Alytaus krepšinio komandas treniruoti atvyktų perspektyvūs Lietuvos sporto universiteto studentai, o jų mokslus už įsipareigojimą Alytuje dirbti 3-5 metus, mūsų savivaldybė turėtų finansuoti perpus.

„Jei miestas nepaves – vietos savivaldos indėlis į profesionalaus krepšinio atgimimą Alytuje šį sezoną sieks 300 tūkst. litų“, - vietos valdžios parama džiaugėsi „Dzūkijos“ komandos vadovas, buvęs krepšininkas, alytiškis Tomas Pačėsas.

T. Pačėsas patvirtino, kad klubo biudžetas bus didesnis, deramasi su keliomis firmomis. Alytausgidas.lt duomenimis, vien pats T. Pačėsas į „Dzūkiją“ investuos 150 tūkst. litų. Dalies lėšų tikimasi iš žiūrovų, mat NKL čempionato rungtynės bus mokamos.

NKL pirmenybių 2012-2013 metų sezono atidarymas šiemet vyks Alytaus arenoje, kur spalio 4 d. 18 val. „Dzūkija” priims Vilniaus „Statybą”.