Penktadienį Kaune surengtas oficialus „LKKA – Baltai“ ekipos pristatymas. Tiesa, LKKA persivadinus į Lietuvos sporto universitetu (LSU), keisis ir komandos pavadinimas. Greičiausiai ekipa vadinsis „Baltai – LSU“.

Antrąją Kauno ekipą ir toliau sudarys pernai Lietuvos nacionalinės lygos (NKL) čempionatą laimėjusios „LKKA – Atleto“ žaidėjai.

Pereinamosiose rungtynėse Kauno ekipa nusileido Palangos „Naglio“ ekipai ir neiškovojo teisės žaisti LKL. Tačiau dėl susidariusios padėties LKKA gavo teisę prasibrauti tarp geriausių Lietuvos ekipų.

Nors „LKKA – Baltų“ ekipos vadovai kupini entuziazmo, savo šansus debiutantai vertina realiai.

„Esu sužavėtas tuo, kas čia vyksta. Tačiau būkime realistai – pirmas keturias komandas mums įveikti bus labai sudėtinga. Todėl pirmąjį sezoną keliame tikslą išlikti tarp stipriausių“, - sakė klubo prezidentas Vidas Bonkys.

Skaičiuojama, kad „LKKA – Baltų“ biudžetas artėjantį sezoną sieks apie 1 mln. Lt. Komandos biudžetą sudarys LKKA, Kauno savivaldybės lėšos ir rėmėjų parama.

Komanda rungtyniaus Kauno sporto halėje.

Pristatant komandą buvo pasirašyta ir bendradarbiavimo sutartis su Arvydo Sabonio krepšinio mokykla. Planuojama, kad pagal sutartį, kurią pasirašė LKKA rektorius Albertas Skurvydas ir LKF prezidentas A. Sabonis, krepšinio mokykloje bus įrengta laboratorija, kurioje bus testuojami sportininkai, vertinamos krepšininkų treniruočių sistemos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)