Naujas sezonas Lietuvos jaunimo rinktinės U-16 vedliui prasideda ir naujais iššūkiais bei posūkiais karjeroje. Du dešimtmečius pašventęs Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijai, G. Razutis rugsėjį pradeda treniruoti SKM 2002 ir 2003 metais gimusių berniukų grupes, taip pat dirbs su 1995 metais gimusių vaikinų komanda. Trenerio teigimu, nors buvo dvi pasirinkimo galimybės, tačiau SKM pasirinkimą lėmė geresnės ir palankesnės pasiūlytos darbo sąlygos.

„Kaip ir kiekvienoje komandoje svarbiausia turėti gerą vyriausiąjį trenerį, kelis patyrusius lyderius ir veteranus ir gabiausią jaunimą. Tai yra užtikrinta formulė į pergalę kiekviename sporte. Džiaugiamės papildę savo veteranų krepšinio ekspertų gretas puikiu specialistu“, - teigė Sostinės krepšinio mokyklos direktorius Andrius Jančiauskas.

Pasak naujojo SKM trenerio, treniruojant vaikus, kartais būna sunku, tačiau viską atperka geri vaikų rezultatai, galimybė matyti, kaip patys vaikai keičiasi.

„Tu juos užaugini ir pamatai savo darbo vaisių. Tokie dalykai yra neįkainojami. Taip, būna labai sunkių, labai skaudžių akimirkų, bet vis vien viską vainikuoja vaikų laimėjimai“, - trenerio darbo specifika dalinosi krepšinio ekspertas.

Treniruotėse, anot G. Razučio, pirmiausiai bus akcentuojama technika, kad vaikai būtų techniški, kad mokėtų žaisti vienas prieš vieną, ir gintis vienas prieš vieną, nes tai svarbiausi elementai gero žaidimo pagrindui.

G. Razučio tikslų sąraše pirmu numeriu pažymėtas asmeninis tikslas – treneris pirmiausiai tikisi, kad jis pats gerai dirbs ir sulauks naujo kolektyvo pasitikėjimo.

„Manau, kad Sostinės krepšinio mokykla žengia dar pirmus savo žingsnius, todėl tikiu, kad kartu žengsime tuos žingsnius ir su laiku jie spartės, o rezultatai nuo to tik gėrės. Su laiku greičiausiai būsime vienais didžiausių konkurentų kitoms Lietuvos krepšinio mokykloms“, - apie naująjį iššūkį ir ateities planus kalbėjo krepšinio ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją