Komanda kovas Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) pradės jau spalio 12-ą dieną, o Europos taurės turnyrą - spalio 24-ą dieną su varžovėmis iš Slovakijos. Prieš sezoną komandos planai ambicingi. Geriausia visų laikų krepšininkė ir antroji „Kibirkšties-Viči-IKI“ trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė teigė, kad komandos tikslas yra daugiau negu Europos taurės varžybos.

„Lietuvoje tikslų net nekeliame. Aš žiūriu į Eurolygą. Labai gaila, kad iširo Kauno „Viči-Aistės“ ir Lietuva prarado teisę žaisti Eurolygoje. Mes sieksime sugrįžti į Eurolygą“.

Buvusi žaidėja teigė, kad komanda jau yra sukomplektuota, tik trys krepšininkės po traumų po truputį įsilieja į ekipą. Gynėjos Sigita Galdikaitė ir Eglė Šniokaitė jau gali rungtyniauti, o tuo tarpu dėl Indrės Dudėnaitės sveikatos dar kyla daug klaustukų.

Šiemet „Kibirkštyje-Viči-Iki“ komandoje bus dvi legionierės – Sakielle Daniels ir Celeste Trahan-Davis. J. Štreimikytė-Virbickienė pažymėjo, kad komanda stengsis net neviršyti 4 legionierių limito, o remsis Lietuvos žaidėjomis.

„Klubo pozicija išlaikyti lietuves ir suteikti joms galimybę tobulėti ir augti Europos turnyruose. Mūsų tikslas - jaunų žaidėjų ugdymas. Svarbu vietinių žaidėjų tobulėjimas, o kartais „gaunant į skudurus“ dar geriau – gali matyti kur link eiti ir tobulėti“.

Trenerė išskyrė sudėtingą Lietuvos moterų krepšinio situaciją. Jos teigimu, kol kas galima turėti tik vieną pajėgų klubą. Geriausias žaidėjas išblaškius po visas Lietuvos komandas intriga nacionaliniame čempionate atsirastų, tačiau Europoje Lietuva net negalėtų turėti komandos. Krepšininkė teigė, kad yra trys būdai šiai situacijai pakeisti: grąžinti į Lietuvą geriausias žaidėjas, pirkti Baltarusijos ir kitų šalių krepšininkes arba augintis jaunas žaidėjas. Pirmam būdui trūksta pinigų, antras prieštarauja daugumos klubų pozicijai, tad „Kibirkštis-Viči-IKI“ seks trečiuoju.

Tiek J. Štreimikytė, tiek Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas teigė, kad svarbiausia išlaikyti tęstinumą. Savivaldybė pasirašė trejų metų trukmės rėmimo sutartį, kurios bendra vertė daugiau nei 2,1 milijono litų. Parama klubą pasieks nuo Naujųjų metų.

Visvaldas Matijošaitis neatskleidė kiek prisidės prie komandos išlaikymo, tačiau teigė, kad suma bus mažesnė negu gaudavo „Viči-Aistės“.

„Ši informacija yra konfidenciali, todėl nenoriu jos atskleisti. Galiu pasakyti tik kiek rėmiau „Viči-Aistes“. Užpernai skyriau vieną milijoną, pernai - du. Mano dalis bus mažesnė nei savivaldybės, tačiau noriu pažymėti, kad mano parama truks ne vienerius, o trejus metus“.

„Džiaugiuosi, galėdamas kartu su Vilniaus miesto savivaldybe ir kitais rėmėjais suburti lietuvišką moterų komandą, kuri galės sėkmingai kautis tarptautiniuose turnyruose“, – sakė V. Matijošaitis.

„Prieš pirmą mūsų komandos sezoną sakiau, kad po metų mes jau norime debiutuoti ir Europos taurės turnyre“, - teigė „Kibirkšties-Viči-IKI“ vadovas Rosvaldas Gorbačiovas, antradienį negalėjęs dalyvauti renginyje. - Norime ir tikime, kad galime sėkmingai grumtis ne tik savame čempionate, tačiau ir Europos taurės varžybose. Smagu, kad atsiranda entuziastų, kuriems rūpi Lietuvos moterų krepšinis ir jo vystymas“.

„Vilniaus miesto moterų krepšinio komandai linkime sėkmingo sezono, - teigė miesto meras A. Zuokas. - Šį sezoną visi jus stebės itin atidžiai, nes nebebūsite nauja komanda, dabar jūs Lietuvos vicečempionės ir kartelė užkelta labai aukštai. Žinoma, norime sėkmingo pasirodymo ir tarptautinėse arenose. Tik visi kartu galime sugrąžinti moterų krepšiniui šlovę“.

„Šioje situacijoje belieka džiaugtis, kad geriausios ir perspektyviausios „Viči–Aistės“ krepšininkės ir trenerio asistentė, geriausia visų laikų Lietuvos krepšininkė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė rado vietą Vilniaus krepšinio komandoje”, – sakė V. Matijošaitis.

„Krepšinis geriausiai reprezentuoja Lietuvą, yra tarsi Lietuvos vizitinė kortelė. Svarbu sukurti ir išlaikyti naujoje komandoje gerą atmosferą, leidžiančią siekti pačių aukščiausių sportinių rezultatų. To ir linkime „Kibirkštis–Viči–IKI“ komandai“, - su optimizmu kalbėjo V. Matijošaitis.

Šiuo metu komandoje treniruojasi 12 krepšininkių: Kristina Vengrytė, Vita Kuktienė, Rima Valentienė, Greta Šniokaitė, Kristina Alminaitė, Indrė Dudėnaitė, Lina Pikčiūtė, Mantė Kvederavičiūtė, Sakellie Daniels, Celeste Trahan-Davis ir Vitalija Vaščiūnaitė. Gynėja Eglė Šniokaitė dėl atliktos kelio operacijos sportuoja atskirai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)