Aistras dar labiau įkaitino internete pasirodžiusi informacija, kad Kaune A. Sabonis ir Paulius Motiejūnas susitiko su Jonu Kazlausku, vienu geidžiamiausių kandidatų į rinktinės trenerio kėdę.

A. Sabonis gandų nei patvirtino, nei paneigė ir teigė, kad federacija savo poziciją ketina paskelbti rugsėjo pabaigoje vyksiančiame LKF Vykdomojo komiteto posėdyje. LKF vadovas pridūrė, kad federacija dar nenusprendė, ar keis dabartinį trenerį. LKF Vykdomojo komiteto posėdį, kuriame bus kalbama apie Lietuvos rinktines, planuojama surengti rugsėjo 26-ą dieną Kaune.

„Tai dar svarstysime, šiuo metu renkame informaciją, todėl nenoriu to komentuoti. Visi treneriai yra mums ką nors laimėję. Negalima laimėti visko. Kiekvienas treneris atliko didelį darbą ir davė daug rinktinėmis“.

Žurnalistai A. Sabonio, kaip buvusio žaidėjo, paklausė, ar naujas treneris neišmuša komandos iš vėžių.

„Naują olimpinį ciklą komanda pradės atjaunėjusi, įvyks kartų kaita. Mano nuomone, treneris turi būti renkamas ketveriems metams ir svarbiausias tikslas yra patekti į olimpines žaidynes. Europos ir pasaulio čempionatai yra tik pasiruošimas joms. Svarbiausia susitelkti ir laukti rezultatų iš Rio de Žaneiro“, – kalbėjo legendinis krepšininkas.

LKF prezidentas pridūrė, kad tiek treneriui, tiek komandai yra daug lengviau kai jie yra užsitikrinę savo ateitį ir davė pavyzdį, kad net ir prastai pasirodžius Europos čempionate drastiškos permainos nevertos.

Federacija iš naujojo trenerio reikalaus visiško atsidavimo rinktinei. A. Sabonis taip pat teigė, kad užsieniečio trenerio kandidatūra nebus svarstoma.

„Neturime tiek trenerių ir tiek pinigų, kad galėtume turėti nacionalinės rinktinės trenerį, kuris dirbtų tik su rinktine.

Pasaulyje esame penkti. Tai reiškia, kad yra turime gerų trenerių ir nematau priežasties jų ieškoti užsienyje“, - pabrėžė A. Sabonis, patvirtinęs, kad būsimas Lietuvos rinktinės treneris būtinai bus lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)