„Per senato posėdį ir paaiškės, ar Mindaugas bus patvirtintas universiteto kancleriu. Kandidatą šioms pareigoms turiu teikti aš. Manau, kad M. Balčiūnas yra geriausias kandidatas“, – dienraščiui „Kauno diena“ sakė A. Skurvydas.

Anot rektoriaus, universiteto kancleris rūpinsis universiteto strategine plėtra, infrastruktūra bei žmogiškojo potencialo ugdymu. M. Balčiūnas – LKKA auklėtinis, universitete praleidęs dešimt metų. Čia jis baigė bakalauro ir magistro studijas, apsigynė daktaro disertaciją.

M. Balčiūnui LKKA pasiūlymas nebuvo netikėtas. O ar LKF prezidentas Arvydas Sabonis neprieštarauja, dėl naujų naujų pareigų?

„Pagrindinė mano darbų sritis federacijoje – finansavimo užtikrinimas. Su LKF vadovais tarėmės, kiek laiko ir jėgų užimtų darbas akademijoje ir kaip tai galėtų atsiliepti federacijai. Jei prezidentas A. Sabonis ir LKF vykdomojo komiteto nariai neprieštaraus, rimtai svarstysiu LKKA pasiūlymą. Manau, kad galėčiau būti naudingas ir federacijai, ir aukštajai mokyklai. Tai – naujas mano gyvenimo iššūkis, bet jis labai prasmingas“, - Kauno dienai paaiškino M. Balčiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)