Krepšininkams buvo atliekama visa amplitudė įvairiausių tyrimų ir testų.

Pradėję nuo paprasčiausių širdies kardiogramų ir kraujo tyrimų vėliau žaidėjai lipo ant specialaus dviračio, kuriuo buvo testuojama sportinė ištvermė ir tolerancija fiziniam krūviui. Taip pat specialiu izokinetiniu dinamometru buvo patikrinta žalgiriečių raumenų jėga, skirtingų raumenų tarpusavio balansas.

„Legionierių medicininių tyrimų rezultatai nuteikia optimistiškai, - sakė „Žalgirio“ gydytojas Petras Mikučionis. - Reikia nepamiršti, kad amerikiečiai po kelionės per Atlantą dar nespėjo visiškai aklimatizuotis, todėl jų testus vertiname tikrai gerai. Jokių įsisenėjusių traumų ar ankstesnių sužeidimų padarinių neužfiksuota. T. Dardenas praėjusį sezoną buvo susilaužęs riešą, tačiau dabar jis yra visai sugijęs ir krepšininkas gali rungtyniauti visu pajėgumu“.

Gydytojo žodžius patvirtino ir patys naujokai – vos trys dienos Lietuvoje yra per mažas laiko tarpas normaliai aklimatizacijai.

„Viskas neblogai. Tik šiuo metu aš dar užsimiegojęs. Per mažai dienų esu čia“, - po patikrinimo kalbėjo T. Dardenas. - Suprantu, kad norėdamas žaisti aukščiausiu lygiu, turiu būti ir pasiruošęs aukščiausiu lygiu. Visas mano kūnas turi būti stiprus. Jei būsi silpnas, tai toks atrodysi ir kitiems.

Optimizmo neslėpė ir „Žalgirio“ įžaidėjas O. Lafayette‘as.

„Tokie patikrinimai vyksta kasmet – prie tokio testo esu pripratęs. Negaliu sakyti, kad man jis labai patinka, bet žinau, kad jis mums visiems reikalingas. Šiaip traumų neturiu. Jaučiuosi tikrai gerai“.

Penktadienį papildomi tyrimai turėtų būti atlikti ir kojos traumą besigydančiam Robertui Javtokui.