Interviu metu T. Dardenas demonstravo išskirtines žinias apie Europos krepšinį, atskleidė žinantis beveik visus komandos draugus ir negailėjo pagyrų šiandien vienerių metų gimtadienį švenčiančiai „Žalgirio“ arenai.

- Esu krepšinio fanas. Žiūriu daug krepšinio, seku visas naujienas. Praėjusį sezoną vilkėdamas Malagos „Unicaja“ marškinėlius žaidžiau tiek prieš „Žalgirį“, tiek prieš brolius Lavrinovičius, tiek prieš Rimantą Kaukėną, todėl daugumą naujų komandos draugų esu sutikęs aikštelėje.

- Ką prisimenate iš tų dviejų „Unicaja“ ir „Žalgirio“ rungtynių?

- Abejos rungtynės buvo labai įnirtingos ir įdomios. Malagoje tuometinės mano komandos pergalei prireikė pratęsimo. Kaune atsilikome ir sugebėjome prisivyti žalgiriečius, bet šis mačas man įstrigo atmintyje dėl to, jog susilaužiau nykštį (juokiasi). Kitas dalykas, kurio negaliu nepaminėti, tai ypatinga atmosfera arenoje. Žiūrovai buvo pagirtinai įsitraukę į rungtynes, garsiai palaikė savo komandą, o pati arena man paliko didelį įspūdį. Tai neabejotinai gražiausia arena, kurioje esu žaidęs per savo karjerą Europoje.

- Kas dar padėjo apsisprendžiant atvykti į Kauną?

- Tai buvo dar viena puiki galimybė žaisti aukščiausio lygio varžybose. Žinau, kad „Žalgiris“ yra legendinė Europos komanda, per savo istoriją išugdžiusi daug didžių krepšininkų. Pasitaręs su agentu nusprendžiau žaisti Kaune, o tolimesni komandos vadovų veiksmai dar kartą įrodė, kad „Žalgirio“ tikslai yra patys aukščiausi. Klubas, į savo sudėtį sugebantis pritraukti tokias žvaigždes kaip broliai Lavrinovičiai, R. Kaukėnas bei išlaikantis Lietuvos rinktinės narius, yra nusiteikęs tik pergalėms. Man tai labai patinka.

- Ispanijoje esate susidūręs ir su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Joanu Plaza. Ar pažįstate jį asmeniškai?

- Ne, kol kas kalbėtis su treneriu neteko, tačiau man nereikėjo ieškoti informacijos apie jo karjerą. Pamenu jo vadovaujamą Madrido „Real“ komandą, kuri gerai kovojo Eurolygoje. Praėjusį sezoną esu žaidęs ir prieš Sevilijos ekipą, todėl nekantrauju pradėti treniruotes šio trenerio komandoje. Tikiuosi, kad greitai pritapsiu prie naujo klubo ir rasiu savo vietą aikštelėje.

- Turbūt žinote ir visus varžovus laukiančius „Žalgirio“ Eurolygoje?

- Žinau visas Eurolygos komandas ir galiu pasakyti, kad mūsų C grupė yra neabejotinai stipriausia. Eurolygos čempionas (Pirėjo) „Olympiacos“, Milanas su puikiu treneriu, visada stiprios (Vitorijos) „Caja Laboral“ ir (Stambulo) „Anadolu Efes“ ekipos, bet tai nereiškia, kad mes neturime šansų.

„Žalgiris“ tikrai yra greta šių ekipų, komanda kelia sau aukštus tikslus ir aš, būdamas jos nariu, atiduosiu visas jėgas, kad „Žalgiris“ žaistų pergalingai. Visa tai prasideda nuo darbo treniruotėse ir persikelia į rungtynes. Žinau, kad rungtynių žaisime daug. Žinau, kad VTB Vieninga lyga taip pat yra stipri. Daug neblogų žaidėjų šią vasarą persikėlė į Rusiją, todėl turime būti kovingi kiekvienose rungtynėse ir siekti geriausių rezultatų.

- Socialiniuose tinkluose besilankantys „Žalgirio“ gerbėjai
pastebėjo, kad Jūs esate labai religingas. Ar tai tiesa?

- Be jokios abejonės. Esu giliai tikintis ir viską ką darau gyvenime dedikuoju Jėzui Kristui. Stengiuosi, kad jis būtų patenkintas mano darbais ir esu dėkingas jam už visas suteiktas galimybes.

- Ar į Lietuvą atvyks Jūsų šeima?

- Taip, tik dar nežinau kada. Man reikia apsiprasti, susipažinti su būsimu varžybų tvarkaraščiu ir tada mano žmona ir du vaikai prisijungs prie manęs Kaune. Jie visada gyvena kartu su manimi, kad ir kur bežaisčiau. Juos tikrai pamatysite Kaune, o mano žmoną lengvai pažinsite, nes ji visada garsiausiai triukšmaus arenoje per rungtynes (juokiasi).