Ketvirtadienį žalgiriečiai vienas po kito atvyko į Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) Taikomosios fiziologijos ir sveikatos ugdymo katedrą, kur fiziologijos specialistai tyrė pirmą grupę žalgiriečių.

Mindaugas Kuzminskas, Tadas Klimavičius, Vytenis Lipkevičius, Adas Juškevičius ir broliai Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai atliko įvairius pratimus, kurių rezultatai buvo fiksuojami ir vėliau bus visapusiškai išanalizuoti.

Daugiausiai ištvermės iš krepšininkų pareikalavo sunkėjančio krūvio bėgimo testas. Jo metu žalgiriečių judesius ir kvėpavimą fiksavo įvairūs davikliai, o žaidėjų veidą dengė speciali kaukė.

„Su šia kauke brolis atrodo kaip terminatorius. Reikia jo nuotraukas nusiųsti visiems varžovams, iš karto pasiduos“, - Darjušas Lavrinovičius taip juokavo apie dvynio Kšyštofo išvaizdą.

Kitos savaitės pradžioje tokius pačius testus atliks ir į Kauną atvyksiantys „Žalgirio“ legionieriai. Kiek vėliau nuo patikrinimo neišsisuks ir Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse atstovavę Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis ir Rimantas Kaukėnas.