„Sprite talentų kovas“ organizuojame jau 5 metus. Šiemet jau įvyko pirmoji projekto dalis – tradicinis gatvės krepšinio turnyras vienas prieš vieną. Tačiau kova vyksta ir virtualioje erdvėje. Jaunuoliams suteikta galimybė varžytis ne tik aikštėje, bet ir demonstruojant savo geriausius judesius, dinamiką, kūrybiškumą“, – pasakojo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Virtualioje kovoje gali dalyvauti 16-24 m. jaunuoliai, įkeldami savo 30 sekundžių video siužetą į internetinę svetainę www.sprite.lt. Iš virtualios kovos bus atrinkti šeši dalyviai, kurie dalyvaus finaliniame etape. Tris favoritus išrinks speciali komisiją, kurią sudaro K. Kemzūra, L. Kleiza, M. Kalnietis ir L. Kunigėlis. Dar tris nulems krepšinio aistruolių balsai.

Kartu su 6 komisijos išrinktais „Sprite talentų kovos“ gatvės turnyro dalyviais, 6 virtualios kovos laimėtojai toliau varžysis dėl galimybės patekti į tarptautinį finalą. Jame NBA čempionai K. Bryantas ir L. Jamesas rinks savo komandas specialioms varžyboms.

„Į tarptautinį „Sprite“ finalą kviečiamos ne visos šalys, todėl ypatingai džiugu, kad šiemet turime progą deleguoti net du Lietuvos atstovus. Garsėjame išskirtiniais krepšininkais, tad neabejoju, kad komisijos bei sirgalių išrinkti finalininkai turės kuo nustebinti Kobe ir LeBroną“, – optimistiškai kalbėjo „The Coca Cola Company“ atstovė Ieva Lelešienė.

Visa papildoma informacija ir dalyvių registracija į virtualią kovą dėl galimybės žaisti NBA vyksta internetinėje svetainėje www.sprite.lt.