Finale „Hidras-Vanagupė“ parklupdė netikėtai iki finalo prasimušusius „Karpatų lokius“ („Carpathian Bears“) iš Rumunijos 7:4.

„Žaidėme pasitikėdami savimi ir turėdami galingą jėgą po krepšiu – Paulių Joneliūną. Iki tol visuose turnyruose mums trūkdavo tokio galingo žmogaus, kuris ir užtvarą gali pastatyti, ir pats pelnyti taškus, ir atkovoti būtiną kamuolį. Tačiau tai – visos komandos pergalė“, - sakė vyriausiasis „Hidro-Vanagupės“ krepšininkas Mindaugas Budzinauskas.

P.Joneliūnas buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju. Drauge su juo prestižinį trijulių krepšinio festivalį laimėjo prieš kelerius metus pasaulio trijulių čempionais tapę M.Budzinauskas, Darius Čiūta, Mykolas Jasaitis ir Rytis Pulkauninkas.

„Dabar iš esmės esame laimėję visus pagrindinius turnyrus, kuriuose dalyvavome. Mums trūko būtent „Moscow Open“ nugalėtojų titulo“, - sakė M.Budzinauskas.

Turnyro prizinį fondą sudarė 45 tūkst. JAV dolerių (126 tūkst. litų). Nugalėtojams atiteko 20 tūkst. JAV dolerių, antrosios vietos laimėtojams – 10 tūkst. Už trečiąją ir ketvirtąją vietas (mažasis finalas nebuvo žaidžiamas) buvo skirta po 5 tūkst. JAV dolerių. Trečią-ketvirtą vietas pasidalijo Latvijos „Ghetto Family“ ir Serbijos „Olimp“ komandos.

Trijulių krepšinio festivalyje šeštadienį dalyvavo16 ekipų iš viso pasaulio: po dvi komandas iš Rusijos, Latvijos ir JAV, taip pat Lietuvos, Estijos, Ukrainos, Serbijos, Slovėnijos, Kroatijos, Nyderlandų, Rumunijos, Čekijos ir Italijos. „Hidro-Vanagupės“ komanda gavo vardinį kvietimą.

M.Budzinauskas, M.Jasaitis, D.Čiūta ir R.Pulkauninkas yra tapę paskutiniojo trijulių pasaulio čempionato Las Vegase nugalėtojais. Vėliau čempionatas nebebuvo rengiamas, nes bankrutavo jo organizatoriai italai. „Moscow Open“ jau kelerius metus pretenduoja tapti oficialiu pasaulio trijulių krepšinio čempionatu, nekart į turnyrą kvietė ir FIBA generalinį sekretorių Patricką Baumanną, tačiau oficialaus pasaulio pirmenybių statuso kol kas negavo.

„Moscow Open“ kasmet vyksta Lužnikų olimpiniame komplekse. Turnyrą stebi tūkstančiai žiūrovų, tarp kurių būna ryškiausios Rusijos kitų valstybių krepšinio legendos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)