Pasak departamento generalinio direktoriaus Klemenso Rimšelio, toks atvejis, kai ta pati komanda laimi penkis čempionatus iš eilės, yra beprecedentis Lietuvos ir visos Europos sporto istorijoje.

„Šie sportininkai būdami labai jauni demonstruoja išties aukštą lygį, o jų indėlis į Lietuvos vardo garsinimą yra toks reikšmingas ir svarbus, kad jie jau verti apdovanojimų, kurie paprastai įteikiami vyresniems sporto žmonėms“, – sakė departamento vadovas.

Apdovanojimai ir gėlės kartu su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ąžuolo vainikais įteikti antradienį „Siemens arenoje“ Lietuvos ir Islandijos vyrų rinktinių susitikimo didžiosios pertraukos metu.

Primename, kad pernai, rinktinei laimėjus pasaulio 19-mečių krepšinio čempionatą, išimties tvarka Vyriausybė skyrė 150 tūkst. litų premiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)