Kovą dėl medalių LKKA krepšininkės, vadovaujamos Rasos Kreivytės, pradėjo pailsėjusios vos kelias valandas po pusfinalio dvikovos (pusfinalį, kuriame jos 58:66 nusileido Belgrado universiteto (Serbija) atstovėms baigė tik sekmadienį maždaug 20 val., o jau pirmadienį 9 val. ryto joms teko kovoti dėl bronzos medalių). Nepaisant šių niuansų, LKKA merginos rado jėgų kilti į lemiamą šturmą ir nuolat kontroliavo žaidimo eigą.

"Merginos pademonstravo charakterį. Supratome rungtynių svarbą ir darėme viską, kad tik per apdovanojimų ceremoniją skambėtų Lietuvos himnas, plėvesuotų trispalvė, o mes - džiaugtumėmės medaliais. Tai maloni diena. Mes prieš šias žaidynes net nebuvome reitingų sąrašuose, kadangi tokio lygio varžybose net nebuvome dalyvavusios. Dabar mes - jau prizininkės. Perrašėme istoriją", - pabrėžė LKKA ekipos trenerė Rasa Kreivytė.“, - iškart po pusfinalio dvikovos kalbėjo LKKA trenerė R. Kreivytė.

Dvikovoje su rusėmis iš LKKA ekipos išsiskyrė Lina Pikčiūtė, surinkusi 21 tašką, Ugnė Avižienytė pridėjo 14 , Erika Liutkutė – 10, Monika Petrauskaitė – 7, Eglė Sarapaitė - 5, Julija Šarkauskaitė ir Vitalija Kaminskytė ir Eglė Vitkutė – po 3 tšk.

Tai ne pirmieji lietuvaičių medaliai Kordoboje vyksiančiose žaidynėse. Priminsime, kad LKKA rankininkės tapo vicečempionėmis. Mūsų šalies rankinio atstovės, šiose žaidynėse skynusios vieną po kitos pergales, nusileido tik Liublino Vincento universiteto (Lenkija) atstovėms.

LKKA rankininkėms iškovoti medalių nesutrukdė ir tai, kad jos rungtyniavo beveik be keitimų - į Ispaniją atvyko vos 10 mūsų rankininkių, kuomet varžovių gretose jų kone po dvigubai daugiau.

"Merginos atliko tikrą žygdarbį. Aš jomis didžiuojuosi. Tai itin šaunių merginų kolektyvas. Su jomis dirbti - vienas malonumas. Visi žinojome, kad atvykome - siekti pergalių, tai iš širdies ir darėme", - iškart po finalinių rungtynių sakė LKKA ekipos treneris Antanas Skarbalius.

LKKA ekipos atstovė Roberta Sadauskaitė buvo pripažinta geriausia žaidynių vartininke ir apdovanota specialiu prizu.

Taip pat pirmadienį vėlai vakare lietuvaičiams gali sužibti ir aukso medaliai: Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai finale susitiks su Zagrebo (Kroatija) universiteto studentų ekipa.

Penkiskart Europos studentų čempionai VDU atstovai, vadovaujami Arūno Juknevičiaus, yra vadinami šios poros favoritais.

"Finale su kroatais laukia nelengva kova. Kroatai grupės varžybose nugalėjo turkus, su kuriais mums teko gerokai pavargti. Visgi, mes čia atvykome vienu tikslu - nugalėti ir grįžti su aukso medaliais. Tai sieksime ir įgyvendinti. Suprantame, kad anksčiau ar vėliau kažkas mus gali nugalėti, juk visąlaik negali dominuoti, tačiau nesinorėtų, kad tai būtų šįkart. Pažadu, kad dėl pergalės atiduosime visas jėgas", - kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Iš viso Kordoboje dalyvauja 32 šalių atstovai, varžosi net 250 komandų iš 147 universitetų. Skaičiuojama, kad dalyvių skaičius gali siekti net iki 3 tūkstančių.

Žaidynėse, kurios baigsis jau šįvakar, rungiasi tik komandinių sporto šakų atstovai, o lietuviai nedalyvaus tik regbio ir moterų futbolo varžybose.

Iš viso iš Lietuvos į Kordobą išvyko apie 150 žmonių delegacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)