„Palangoje jaunieji krepšininkai turės paskutinę galimybę patekti į turnyro finalą. Tad šios varžybos iš dalies panašios į Venesueloje vykusias kovas dėl patekimo į olimpines žaidynes – stipriausieji susirungs dėl svajonių prizų vėlesniame etape, o pralaimėjusiems teks laukti kitų metų“, – juokavo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Pasak organizatorių, atrankinės varžybos jau įvyko trijuose miestuose, į kuriuos susirinko apie 600 dalyvių. Dar 200 jaunųjų krepšininkų susirungs šeštadienį Palangoje, kur paaiškės paskutiniai 24 laimėtojai. Jie kartu su Vilniuje, Kaune ir Druskininkuose 1-4 vietas iškovojusiais jaunaisiais krepšininkais, susirungs turnyro finale Vilniuje, liepos 21 d.

„Sprite talentų kovoje“ dalyvauti galima ne tik žaidžiant tradiciniame gatvės krepšinio turnyre vienas prieš vieną, bet ir virtualioje kovoje, įkeliant savo 30 sekundžių video siužetą į internetinę svetainę www.sprite.lt. Tradiciniame turnyre dalyvauti gali vaikinai ir merginos nuo 13 m. iki 17 m., o virtualioje kovoje – nuo 16 m. iki 24 m.

Iš virtualios kovos ir kvalifikacinių turnyrų bus atrinkta po šešis favoritus, kurie dalyvaus finaliniame etape. Du jo nugalėtojai: vienas, surinkęs daugiausiai krepšinio aistruolių balsų, kitas – labiausiai patikęs komisijos nariams, pateks į tarptautinį „Sprite“ projekto finalą. Jame NBA čempionai Kobe Bryantas ir LeBronas Jamesas rinks savo komandas specialioms varžyboms, kurios vyks 2013 m. NBA „Žvaigždžių dienoje“ Hiustone (JAV).

„Lietuva – krepšinio šalis, turime puikių jaunų žaidėjų. Tad neabejoju, kad lietuviai laimės tarptautinį „Sprite“ finalą ir K. Bryantui bei L. Jamesui teks laužyti liežuvius besistengiant ištarti lietuviškus vardus aikštėje Hjustone“, – šmaikštavo „The Coca Cola Company“ atstovė Ieva Lelešienė.

Visa papildoma informacija ir registracija į virtualią kovą pateikiama internetinėje svetainėje www.sprite.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją