Pirmoje rungtynių dalyje iniciatyvą savo rankose laikė makedonai, prieš didžiąją pertrauką pirmavę 35:30. Tačiau trečiame kėlinyje į priekį šovusi Rusijos reprezentacinė komanda greitai panaikino deficitą ir nebesuteikė oponentams galimybių pagalvoti apie pergalę.

Rusams 14 taškų pelnė Aleksandras Kaunas, 11 - Sergejus Monia, po 10 - Vitalijus Fridzonas ir Andrejus Kirilenka.

Makedonijos ekipoje pirmaisiais smuikais griežė 22 taškus surinkęs Damianas Stojanovskis ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Predragas Samardžiskis, kurio sąskaitoje - 13 taškų.

Pralaimėjimą makedonams dar labiau apkartino trečiame kėlinyje gynėjo Marqueso Greeno patirta trauma.

Abiems komandoms, kurios rengiasi kitą mėnesį Venesueloje vyksiančiam atrankos į Londono olimpines žaidynes turnyrui, tai buvo pirmosios kontrolinės rungtynės.

Makedonijos rinktinė vertėsi be savo pagrindinių lyderių – dėl Italijos čempionų titulo tebekovojančio Bo McCalebbo ir papildomo poilsio paprašiusių Vlado Ilievskio bei Pero Antičiaus, kurie prie ekipos prisidės po kontrolinių varžybų Lietuvoje. Tuo tarpu Rusijos komandos vyriausiasis treneris Davidas Blattas į Kauną atsivežė visas ryškiausias žvaigždes.

Primename, kad šeštadienį Makedonijos krepšininkai Klaipėdoje sužais dar vieną draugišką dvikovą su Lietuvos rinktine. Rusijos ekipa tą pačią dieną Kaune grumsis su graikais.

Olimpinės atrankos turnyre Makedonijos rinktinė kausis D grupėje su Naujosios Zelandijos ir Angolos krepšininkais, rusų varžovais C grupėje bus Pietų Korėjos ir Dominikos Respublikos komandos.

Beje, Rusijos ir Makedonijos krepšininkų keliai buvo susikirtę ir pernai Lietuvoje vykusio Europos čempionato mažajame finale – tąsyk pranašesni buvo rusai, laimėję 72:68 ir pasidabinę bronzos medaliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)