Rusijos rinktinės strategas Davidas Blatas į Kauną atvyko puikiai nusiteikęs.

„Labas! Kaip sekasi?”, - lietuviškai žurnalistus sveikino treneris.

Visgi strategas surimtėja, kad kalba pakrypsta apie Rusijos ekipą persekiojančias nesėkmes - Rusijos komandai dėl traumų negalės Sergejus Bykovas ir Andrejus Voroncevičius.

„Tiesą pasakius turime bėdų, turime labai rimtų bėdų. Praradome S. Bykovą, kuris buvo vienas pagrindinių Rusijos rinktinės žaidėjų pastaruosius 7 metus. Jo netektis – mums didelė bėda. Taip pat negalės žaisti A. Voroncevičius. Bet mes žiūrime į priekį ir tęsiame pasiruošimą (...). Turime daug mažiau laiko pasiruošimui, nei įprasta, tačiau sąlygos vienodos visoms komandoms. Tačiau iki šio atlikome puikų darbą“, - kalbėjo D. Blattas.

„Viskas gerai. Pagaliau susirinko visi vaikinai. Tačiau neramina traumos – mums negalės padėti S. Bykovas, A. Voroncevičius. Bet kokiu atveju ruošiamės, stengiamės, nes turime puikią galimybę patekti į Londono olimpines žaidynes ir norime ja pasinaudoti“, - atvykęs į Kauną sakė A. Kirilenka.

Rusijos krepšinio žvaigždė neabejojo, kad Lietuva Venesueloje vyksiančiame atrankos turnyre pretenduos į vieną iš trijų kelialapių į Londoną.

„Be jokios abejonės, Lietuva bus viena realiausių pretendenčių patekti į olimpiadą. Taip stiprią komandą turi Graikija. Pastarajame Europos čempionate puikiai žaidė ir Makedonija. Žinoma, nereikia pamiršti ir Puerto Riko, Naujosios Zelandijos. Todėl nelaukiame lengvų rungtynių – bus sunki kova“,- sakė A. Kirilenka.

Tuo tarpu D. Blattas nebuvo linkęs išskirti nė vienos komandos.

„Yra dvylika komandų, žiūrėsime kaip seksis. Mes žinome su kuo teks žaisti pirmas dvejas rungtynes, tačiau kas laukia vėliau – nežinome. Tikiuosi, kad pateksime į ketvirtfinalį, o vėliau stengsimės patekti tarp 3 geriausių. Nemanau, kad galime išskirti favoritus. Turime tris vietas, į kurias turime patekti. Žinote, tokio formato turnyras yra labai neįprastas. Tai labai greitas turnyras, kuriame itin svarbios kiekvienos rungtynės. Nemanau, kad yra favoritai – visi atvyksta kautis dėl vietos olimpiadoje, kiekviena komanda yra labai ambicinga“, - teigė D. Blattas.

Rusijos rinktinės vyr. treneris taip pat negailėjo pagyrų Lietuvos rinktinei.

„Lietuva be jokios abejonės turi labai stiprią komandą. Mano puikus draugas Kęstutis Kemzūra yra labai geras strategas, jis labai gerai žino, ką daro. Lietuva turi eilę puikių, patyrusių žaidėjų. Tai bus didelė jėga šiame turnyre“, - įsitikinęs D. Blattas.

Birželio 14 dieną 18 val. 30 min. Kauno sporto halėje prasidės Rusijos ir Makedonijos rinktinių rungtynės, o birželio 16-ąją 19 val. 30 min. rusai susitiks su Graikija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)